Antić trojkom slomio Real u Madridu!

Košarkaši Crvene zvezde razbili su tradiciju u Madridu i pobedili Real sa 87:83 u desetom kolu Evrolige (24:19, 15:27, 19:21, 25:20).

Izvor: MLJ

Petak, 01.12.2017.

21:00

Antić trojkom slomio Real u Madridu!
Starsport

Utakmicu je odlučio Pero Antić trojkom u poslednjim sekundama Zvezdinog napada i na sedam sekundi do kraja utakmice.

Zvezda je u Madrid došla posle nekoliko teških poraza u Evroligi na madridskom parketu, ali i pet vezanih poraza ove sezone u Evroligi. Svoj skor su crveno-beli posle pobede nad Realom popravili na 3-7.

Real jeste igrao oslabljen za nekoliko prvotimaca, ali je tokom većeg dela meča imao i "Dončić faktor". Dončić je bio i najefikasniji na meču sa 20 poena. Još 12 je imao Džejsi Kerol i 10 Trej Tompkins. Najefikasniji je u Zvezdi bio Tejlor Ročesti sa 18, Bjelica je dodao 16, a heroj meča Pero Antić 11 poena. Po deset su imali i Dobrić i Feldin.

Pablo Laso u startnu petorku nije uvrstio neverovatnog Slovenca koji je ove godine najbolji igrač Reala i to se ispostavilo kao problem za Lasovu ekipu.

Real se u prvih pet minuta mnoogo mučio sa izgubljenim loptama dok je Zvezda mnogo bolje igrala odbranu po kojoj ove sezone nije prepoznatljiva.

Bila je odlična tokom većeg dela meča u Madridu, a samo u prvih pet minuta Real je isto toliko puta gubio loptu.

Zvezda se poprilično oslanjala na šut za tri poena koji je uz odbranu na kraju bio i glavno oružje za pobedu. Ako se izuzme nekoliko iskakanja u čuvanju pika kada su Tavares ili Rejes ostajali sami pod košem, Beograđani su igrali najozbiljniju odbranu od početka sezone.
Foto: Starsport
Odnos snaga se menja kada je na teren ušao Luka Dončić. Real je zaigrao mnogo bolje i anulirao prednost srpske ekipe od 14:10, pa je do kraja prve deonice Real vodio sa 24:19.

Real je vodio i 28:21 posle koša Kerola, ali onda Bjelica i Dobrić pogađaju po trojku i potpuno vraćaju Zvezdu u igru. Crveno-beli su preuzeli vođstvo od polovine druge deonice nakon dva sjajna prodora Ročestija i na poluvreme otišli sa +7, 46:39.

Antić je trojkom u trećoj četvrtini doneo i maksimalnih +13 (60:47), ali se Real polako približavao da bi poslednji nalet imao u četvrtoj četvrtini.

Imali su "kraljevići" nekoliko puta u njoj i napade da povedu, ali bi se Zvezda odbranila dobro, a onda trojkama rešavala. Dve veoma bitne dao je Nemanja Dangubić kada je Real pritiskao, ali je ključnu pogodio Pero Antić na sedam sekundi do kraja meča kada je utišao Madriđane i doneo Zvezdi preko potrebnu pobedu.

IV četvrtina

Starsport
40' Neverovatan pogodak Rejesa, Dončić ne koristi naredni napad i Zvezda može da reši utakmicu. ANTIIIIIIIIIIIIIIĆ! TROJKA za 87:83 na sedam sekundi do kraja! Real izvodi loptu koja ide na Rejesa, ali se Zvezda brani i pobeđuje u Madridu.

39' Dvadeseti poen za Dončića, koji nakon prodora Feldina donosi novo izjednačenje Realu 81:81. Davidovac pogađa jedan faul posle faula, a Kampaco pravi još jedan faul i Davidovac povećava prednost, 84:81 na minut do kraja.

38' Milko Bjelica hvata ofanzivni skok posle promašaja Antića, dodaje do Ročestija koji potpuno nepotrebno u prvoj sekundi napada šutira trojku i promašuje. Na drugoj strani Dončić igra leđima, Ročesti ga faulira i Dončić donosi izjednačenje Realu 79:79.

37' Džejsi Kerol pogađa trojku, 79:75. Rudi Fernandes posle nekoliko trojki na obe strane ide na liniju penala, a Matijas Lesor završava utakmicu zbog pet faulova, 79:77.

36' Tompkins ostaje sam u uglu i pogađa trojku, ali Dobrić daje 16. trojku iz 35. pokušaja i Zvezda ostaje na +7, 79:72.

35' DANGUBIIIIIĆ! Nova trojka Dangubića vraća u život uspavani napad crveno-belih, 76:69.

34' Trojka Dangubića! Ročesti je prošao kroz sredinu, vratio u ugao Dangubić se digao na šut i BUM! 73:69 za Zvezdu

33' Trojka Ročestija, ali odmah u narednom napadu vraća trojku iz neverovatnog položaja Rudi Fernandes, 70:69.

32' Real mnogo agresivniji u odbrani, Kerol pogađa za dva preko ruke pa Real nastavlja seriju na 8:0 za minut i po i dolazi do zaostatka od samo jednog poena 67:66.

31' Rudi Fernandes pogađa trojku, a onda i Džejsi Kerol još jednu i Real za 43 sekunde smanjuje za samo tri poena zaostatka 67:64.

III četvrtina

Foto: Starsport
30' Davidovac promašuje loše izgrađenu situaciju za šut, a Felipe Rejes iznuđuje faul Lesora. Uz malo sreće pogađa prvo slobodno bacanje, a potom i drugo, 65:58. Davidovac završava četvrtinu pogotkom 67:58.

29' Dobrić pogađa za dva iz ugla, ali Rudi Fernandes pogađa dva penala 65:56.

28' Trojka Bjelice, ali i Čejsona Rendla, 63:54.

27' Dva pogotka Reala, mismeč koristi Dončić protiv Antića, a pogađa i Tompkins, 60:51.

26' Antić pogađa trojku za najveću prednost Zvezde koja trojke šutira 11 od 23 za 60:47.

25' Tejlor Ročesti trojkom odbija nalet Real Madrida, 55:47. Dončić zaustavljen u narednom napadu, postavio se fantastično Pero Antić, Dončić se zaglavio u reketu i promašio. Ročesti prolazi i asistira do Bjelice, a Bjelica zakucava i Zvezda vraća deset poena prednosti 57:47!

24' Dončić beži Dangubiću i pogađa za 52:45. Tavares ostaje sam ispod koša u kontri, a Zvezda još jednom prima jeftine poene i dopušta Realu da se olako približi, 52:47.

23' Kampaco ostaje sam pod košem Zvezde, a Real daje nove poene posle kontre. Crveno-beli prethodno nisu iskoristili napad preko Lesora.

22' Feldin pogađa drugu trojku! Plus 11 za Zvezdu, 52:41!

21'
Kozer pogađa trojku koja je posle sudijske provere promenjena na dva poena i odmah startu smanjuje prednost 46:41. Pogađa i Feldin trojku i vraća n a 49:42.

II četvtina

Euroleague / Kretanje rezultata
20' Pogađa Feldin prve poene na meču, a potom i Ročesti neverovatno težak šut na prodoru i njime donosi najveću prednost za Zvezdu u poslednjim sekundama prvog poluvremena 46:39!

19' Antić promašuje iz okreta, a Dobrić krade loptu i pogađa u tranziciji 42:37. Kozer na drugoj strani uspeva da pogodi za 42:39.

18' Kampaco posle greške Dobriča pogađa trojku, 40:37 za Zvezdu.

17' Naivan faul na devet metara od koša, Zvezda u bonusu a Kozer na liniji penala. Pogađa oba, ali Lazić u stilu Kleja Tomspona pogađa trojku iz ćoška za 39:34! Veliki promašaj Kampaca, Lesor u reketu dobija loptu i faul 40:34.

16' Ročestiiiii! Dva odlična prodora pleja Zvezde, na drugom ulazu je dobio faul i pogodio slobodno bacanje za 34:32 i prednost Zvezde! Promašuje trojku, ali pogađa Ročesti za dva i povećava na 36:32 za Zvezdu.

15' Posle nekoliko napada u kojima je trojkama držala priključak, Zvezda igra na Lesora koji pogađa iz blizine za potpuni priključak 30:29 za Real. Kozer posle faula pogađa, 32:29.

14' Nova neverovatna asistencija Dončića, još jednom se snalaze igrači Reala kada su udvojeni na vrhu kapice i Rejes ostaje sam pod košem, 30:27.

13' Bjelica pogađa treću trojku i peti poen za Zvezdu u drugoj četvrtini. Trojka Dobrića! Zvezda pravi seriju 6:0, 28:27.

12' Bjelica dobija loptu na niskom postu i pogađa pored dvojice čuvara, ali Džejsi Kerol pogađa iz okreta za 28:21.

11' Dončić potpuno preokreće tok meča. Vuče jednu polukontru baca je Rejesu, a ovaj iznuđuje faul Antića i pogađa oba penala za 26:19.

I četvrtina

Foto: Starsport
10' Kerol trči kontru i pogađa posle promašaja Pere Antića. Dončić pogađa još jednu trojku, a potom umalo i sa pola terena na kraju četvrtine koju Real dobija sa 24:19.

9' Pero Antić pogađa dva penala i čuva prednost Zvezde sve dok Luka Dončić nije izveo neverovatan step-bek i dao trojku za 17:16. Antić potom petim vezanim poenom vraća prednost 19:17, ali i Dončič pogađa u narednom napadu dva bacanja za novo izjednačenje 19:19.

8'
Tompkins promašuje jedan zicer, ali u narednom napadu pogađa posle velike borbe u reketu, a Real u narednom napadu posle er bola Bjelice brzo prenosi loptu za lagane poene Dončića i izjednačenje 14:14.

7' Rejes pokušava da "zazida" Lesora koji se odlično brani i tera Rejesa na promašaj, ali ni Zvezda ne koristi naredni napad. Nova trojka Bjelice, 14:10!

6' TROJKA BJELICE! Real ima problema sa izgubljenim loptama
, za samo pet minuta isto toliko izgubljenih lopti, što u ranoj fazi napada Bjelica kažnjava trojkom za vođstvo Zvezde 11:8. Dončić pogađa prve poene sa poludistance 11:10.

5' Loptu Davidovca prema Lesoru presecaju igrači Reala, a Zvezdi su ostale dve sekunde do kraja napada. Izvode je crveno-beli sa strane i šalju direktno u reket Lesoru koji dobija faul i pogađa jedno slobodno bacanje 8:6 za Real. Davidovac igra na niskom postu, Justa pravi treći faul i Davidovac pogađa oba slobodna bacanja, 8:8.

4' Trej Tompkins pogađa trojku, Bjelica ne uspeva da uzvrati a Dangubić pravi faul da ne bi bilo kontre, 8:5.

3' Prvo vođstvo Zvezde trojkom Ročestija, 3:2, na koju Santi Justa odgovara trojkom, 5:3. Lesor pogađa sa poludistance, a onda i udara rampu igračima Reala, 5:5.

2' Ne koriste prve napade igrači jedne i druge ekipe. Očekivano, za Zvezdu su pokušali da nešto urade Ročesti i Feldin, ali promašuju i jedan i drugi. Kampaco, Justa i Tavares odigravaju pik, Tavares ostaje sam i zakucava za 2:0.
Euroleague / Printscreen

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

587 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: