EL: Težak poraz Zvezde od CSKA u Areni

Crvena zvezda doživela je težak poraz od CSKA pred 13.500 navijača u Beogradskoj areni u meču sedmog kola Evrolige – 85:59 (22:10, 22:17, 21:7, 20:25).

Izvor:

Sreda, 15.11.2017.

18:30

EL: Težak poraz Zvezde od CSKA u Areni
StarSport

Srpski i regionalni šampion tako je ostao na dve pobede, pretrpevši peti poraz, dok su 'Armejci' zabeležili šesti trijumf uz samo jedan neuspeh.

Pitanje pobednika rešeno je praktično već posle uvodnih deset minuta košarke, a ono što daleko više može da brine navijače srpskog i regionalnog šampiona, osim trećeg uzastopnog neuspeha, jeste loša igra i veoma loš šut.

Ekipa Dušana Alimpijevića pogodila je svega 19 šuteva iz igre (16/39 za dva, 3/23 za tri), a nije se istakla ni sa linije za slobodna bacanja (18/28).

Crveno-beli nisu imali odgovor na odličnu igru sjajnog sastava Dimitrisa Itudisa, jednog od najvećih favorita za trofej prvaka Evrope, dok su u fazi napada veoma teško pronalazili rešenja – ubacivši svega sedam poena u trećem periodu.

Prednost Moskovljana išla je i preko trideset poena, Zvezda se u nekoliko trenutaka koliko-toliko vraća, ali ni u jednom trenutku nije uspela ozbiljnije da zapreti.
euroleague.net
Dvocifren učinak imali su samo Tejlor Ročesti sa 15 poena (5/5 za dva, 1/3 za tri), uz pet asistencija, i Džejms Feldin sa 12 (4/9 za dva, 1/6 za tri), a istakli su se samo još Pero Antić sa devet, Milko Bjelica sa osam, odnosno Matijas Lesor sa poenom manje.

Kod pobednika je najbolji bio Nando de Kolo sa 16 poena (7/9 za dva, 0/1 za tri). Kajl Hajnc imao je 13 poena i sedam uhvaćenih lopti, Kori Higins dodao je 12, a Serhio Ćaćo Rodriges 11 poena, ali je Španac imao i devet asistencija.

Tim sa Malog Kalemegdana nema vremena za analizu poraza jer već u petak gostuje Olimpijakosu u okviru naredne runde elitnog takmičenja.

Kao i na nekim ranijim mečevima, tokom prethodnih sezona, ekipa sa Malog Kalemegdana imala je pomoć i jednog posebnog navijača, pošto se najbolji srpski teniser Novak Đoković nalazi na svom mestu tik pored parketa, uz oca Srđana.

Prisutan je bio i, još jedan veliki navijač Zvezde i takođe teniser, Filip Krajinović, kao i prvak sveta u džudou Nemanja Majdov, a na trbinama se nalazilo i desetak navijača kluba iz Moskve.
StarSport
KRAJ – Međutim, Moskovljani su i u laganom ritmu uspevali da drže razliku preko 20 poena, da bi na kraju potpuno zasluženo upisali i šesti trijumf u elitnom takmičenju – 59:85.

8'
– Tempo meča sve više je opadao, potpuno očekivano, što je Zvezda iskoristila da malosmanji razliku pred ulazak u poslednja dva minuta igre – 55:76.

6' – Rodriges je pogodio sa devet metara za tri, Feldin mu je odmah uzvratio, ali su potom usledila dva lagana koša De Koloa i CSKA je nastavio da održava ogromnu razliku – 48:76.

4' – Mini-seriju Zvezde zaustavlja De Kolo, Dangubić posle ofanzivnog skoka promašuje i pravi faul. Nastavilo se mučenje našeg tima i sa linije za slobodna bacanja, dok nešto sporiji ritam meča prekida Hanter zakucavanjem. Ročesti je nastavio jedini konstantno da pogađa, koliko toliko pratio ga je samo još Feldin – 45:69.

2' – Domaći sastav nešto energičnije ušao je u poslednju četvrtinu, Feldin je iskoristio jedan penal posle faula pri šutu, dok je i Dangubić imao isti učinak, posle dobre odbrane i faula u kontri. Novu loptu ukrao je Lesor, Ročesti je poentirao posle ulaza, a Feldin novim pogotkom uz faul, ali i novim promašenim penalom, kažnjava još jednu grešku gostiju – 40:65.
StarSport
10' – Ni činjenica da je 'Armejcima' stao šut nije pomogla crveno-belima, koji su i dalje bili u ozbiljnom problemu u fazi napada, pa su u poslednjih deset minuta košarke ušli totalno indisponirani sa čak 31 poenom zaostatka, sa svega sedam ubačenih poena u trećem periodu – 34:65.

8'
– Nemanja Dangubić pokušao je prodorom i pokušajem zakuvacanja da prodrma ekipu, ali je fauliran, posle čega je pogodio drugo bacanje. Ćačo na drugoj strani donosi novu najveću prednost Rusima. Radičević je izborio nova dva penala, ali nije pogodio nijedan – 32:61.

6' – Zvezda je pogodila svega dve trojke i devetnaest pokušaja, atmosfera u hali gotovo da nije ni postajala, dok igrači CSKA nisu previše zapinjali, nastavivši da igraju u istom ritmu. Ročesti je upisao svoj 11 poen, i tako nastavio da bude jedini zapaženi pojedinac u redovima našeg predstavnika, a gosti su istovremeno nastavili da ubacuju poene iz penala – 31:59.

4' – Kurbanov novom trojkom tera Alimpijevića na novi tajm-aut, a Feldin tek posle četiri i po minuta igre drugom poluvremenu postiže prve poene za domaće. Međutim, Klajburn odgvoara na drugoj strani, Bjelica promašuje trojku, Antić gubi loptu u nastavku akcije, a Klajburn onda uspešno pogađa uz faul, ali ne i dodatno bacanje – 29:57.

2' – Ni početak drugog poluvremena nije nam doneo apsolutno ništa novo, Zvezda u uvodnih 120 sekundi nije mogla do koša, dok je CSKA iskusno čekao svoje šanse i nastavio bez većih problema da pogađa time još više uvećavajući vođstvo – 27:50.
StarSport
POLUVREME – Nažalost, Lesor ne uspeva da prikuca posle promašaja Lazića, a Higins pogađa samo jedno bacanje posle neverovatnog dodavanja Rodrigesa, kroz noge Lesora, i faula. Zvezda još jednom ne uspeva da pogodi, Hajnc daje oba penala, a novu prodatu loptu kažnjava lako Higins, Nikola Jovanović precizan je posle igre leđima, ali Zvezda ne uspeva da priđe na jednocifreni zaostatak pre poluvremena, štaviše CSKA zakucavanjem Hajnca bezi na novu najveću prednost – 27:44.

8' – U igri se po prvi put našao i Marko Kešelj, a Lesor je bio taj koji je sa penala prekinuo novi potencijalni nalet Moskovljana, koji su ispunili bonus, da bi snažni Francuz u narednom napadu posle lepog rolinga stigao do petog poena. Klajburn ne pogađa nijedno bacanje, a Lesor novom bananom anulira ofanzivni skok Hantera, dok Radičević sa linije bacanja produžava seriju crveno-belih na 7:0 – 25:35.

6' – Antić se podigao na novu trojku, a ovoga puta je fauliran, posle čega pogađa dva od tri bacanja. Ćaćo Rodriges ubacuje još jednu trojku, Blejica uspeva da stigne do svojih prvih poena, ali Feldin onda još jednom promašuje, kao ni Radičević, a sve to kažnjava Otelo Hanter posle ofanzivnog skoka – 19:35.

4' – Ročesti nastavlja svoju seriju pogotkom posle lepog driblinga, CSKA ne uspeva da poentira, ali arbitri onda sviraju faul u napadu Branku Laziću, pa se prednost 'Armejaca' nije dodatno smanjila, već je Kurbanov poprilično lako uvećava – 15:30.

2' – Antić, iz drugog pokušaja, uspeva da prekine mučenje svog tima pri šutu za tri poena, ali Serhio Ćaćo Rodriges odmah uzvraća na isti način. Feldin onda dva puta bira loše rešenje, Bjelica upisuje novi promašaj sa distance, a posle polaganja Higinsa Dušan Alimpijević biva prinuđen da traži novu pauzu – 13:28.
B92/MLJ
10' – Na ulasku u poslednja dva minuta pre deonice, Lesor fenomenalno blokira Vila Klajburna, ali Viktor Hrijapa odgovara istom merom na prodor Nikole Radičevića. Higins potom pogađa samo prvo bacanja, Bjelica pravi grešku u koracima. Posle minuta odmora koji je zatražio Itudis, Andrej Voroncevič pogađa iz teške pozicije, Ognjen Dobrić ne pogađa za tri, a Voroncevič da, pa CSKA stiže do prve dvocifrene prednosti – 10:22.

8' – Ni Džejms Feldin ne pogađa posle prodora, pa je tek Lesor sa linije slobodnih bacanja, polovičnim učinkom, prekinuo post svog tima, ali se i upisao među strelce pored Ročestija. Kori Higins beleži dugu dvojku, Feldin promašuje za tri, Higins takođe, da bi i Feldin napokon poentirao – 10:16.

6' – Kajl Hajnc upisao je nove lagane poene za goste, za novu najveću razliku, a posle dobrog postavljanja, odnosno promašaja Milka Bjelice za tri, Antić izborio faul i novi napad. Posle tajm-auta, Matijas Lesor gubi loptu, 'Armejci' prave grešku u koracima, a Bjelica ne uspeva da poentira iz zicera, tačnije Hajnc ga stiže i skida mu loptu iz ruke. De Kolo onda pogađa oba bacanja – 7:14.

4' – De Kolo je nastavio svoju seriju, ali je Ročesti uspevao da mu odgovori. Najpre je ponovo pogodio za dva, posle čeka je zabeležio i svoju prvu kontru, dok je brinula nešto slabija odbrana srpskog predstavnika – 7:10.

2' – Utakmica je otvorena zakucavanjem Nikite Kurbanova na jednoj, odnosno pogotkom Tejlora Ročestija na drugoj strani posle ofanzivnog skoka. Usledila je dobra odbrana domaćina, a onda i promašaji Pera Antića i Kurbanova za tri, pre nego što je Nanado de Kolo kaznio olako prodatu loptu – 2:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

763 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: