Kup: 'Poker' Zvezde u Čačku za četvrtinu finala

Crvena zvezda plasirala se u četvrtinu finala Kupa Srbije ubedljivom pobedom nad Borcem u Čačku – 4:0 (2:0).

Izvor:

Sreda, 15.11.2017.

15:45

Kup: 'Poker' Zvezde u Čačku za četvrtinu finala
StarSport

Izabranici Vladana Milojevića, koji su po prvi put igrali u formaciji sa tri igrača u zadnjoj liniji, opravdali su ulogu apsolutnih favorita bez većih problema, ali im je pomogao i defanzivac domaćina Miroljub Kostić, dobivši već u 13. minutu direktan crveni karton, najverovatnije zbog prigovora.

Meč su obeležili Aleksandar Pešić, koji je postigao dva gola i upisao asistenciju, ali i mlađani Luka Ilić, igrač Mančester Sitija, koji je dva puta dodavao ključni pâs za pogodak.

Na prvi gol čekali smo nešto više od 120 sekundi, kada je Slavoljub Srnić proigrao Pešića, ovaj Luku Ilića, koji je možda bio u ofsajdu, a osamnaestogodišnjak na drugoj strani kaznenog proigrao Nemanju Milića za vođstvo.

Crveno-beli su nastavili sa napadima, a sve je praktično bilo gotovo posle spomenutog isključenja nervoznog Kostića. Beograđani dupliraju prednost u 29. minutu preko bivšeg napadača Tuluza, posle nove asistencije starijeg od braće Ilić, da bi sve nedoumice, ako ih je uopšte i bilo, razrešio kapiten Nenad Milijaš fenomenalnim pogotkom petnaestak minuta pre kraja susreta.

Konačan rezultat postavlja Pešić sa bele tačke, pošto je prethodno upravo on oboren u kaznenom prostoru, savladavši golmana Vladimira Bajića 'panjenkom' sa bele tačke.

Zvezdi posle duela sa Borcem u Kupu sledi prvenstvena utakmica u subotu od 16 časova protiv Rada, a potom u četvrtak izuzetno važno gostovanje ekipi BATE Borisova u Ligi Evropa.

U prvom od tri odložena duela ove runde, Mačva iz Sabca je posle penala eliminisala Spartak u Subotici, dok Partizan od 18.30 dočekuje Rad u Humskoj. KRAJ – Mogla je Crvena zvezda u preostalih nekoliko minuta igre do barem još jednog gola, u jednoj situciji je možda i oštećena prilikom signaliziranja nedozovoljene pozicije, ali nema sumnje da će Vladan Milojević biti veoma zadovolja, pogotovo jer je odmorio nekoliko važnih igrača pred izuzetno važno gostovanje BATE Borisovu u Ligi Evrope narednog četvrtka, kao i duel sa Radom već u subotu.

84' GOOOOOL Pešić je veoma dobru partiju krunisao sa još jednim golom u samom finišu susreta.

Bivši napadač Tuluza je, pošto je prethodno oboren u kaznenom prostoru, 'panjenkom' je s bele tačke zatresao mrežu Borca – 0:4! 73' GOOOOOL – Kao i posle prvog gola na meču, i sada je samo bilo pitanje kada će crveno-beli i treći put savladati Bajića, odnosno i definitivno potvrditi prolaz među osam najboljih ekipa.

Za to se potrudio kapiten gostiju Nenad Milijaš fenomenalnim pogotkom sa distance, namestio se na levu nogu i uputio udarac u svom stilu za svoj drugi gol u sezoni – 0:3!

52' – Početak drugog dela igre nije nam doneo ništa novo u odnosu na prvo poluvreme, pošto smo i dalje gledali napade gostiju u talasima. Novu veliku priliku da dodatno uveća prednost svog tima propušta raspoloženi Ilić – pogodivši stativu sa dvadesetak metara, dok Srnić slabo šutira na odbijenu loptu. POLUVREME – Ništa se značajno je promenilo ni do odlaska na odmor, Crvena zvezda imala je preko 65 odsto vremena loptu u svojim nogama, konstantno je napadala i kontrolisala igru, ali se rezultat u prvih 45 minuta igre više nije menjao, a najbolju priliku propustio je Aleksandar Pešić posle odličnog solo prodora.

29' GOOOOOL – Bilo je samo pitanje trenutka kada će gosti iz Beograda stići i do drugog gola, a to se dogodilo već u 29. minutu.

Ovoga puta, Pešić je posle asistencije upisao i gol, dok je sjajni osamnaestogodišnji Ilić upisao drugo dodavanje za pogodak u sezoni, uz jedan gol – 0:2!

25' – Ekipi Vladana Milojevića u potpunosti je odgovarala situacija na terenu, pa je nastavila sa napadima i stvaranjem šansi. Borac je pokušavao da uzvrati iz kontra napada, ali Čačani uglavnom nisu imali snage i koncentracije posle ulaska u poslednju trećinu terena. 13' CRVENI – Nastavili su crveno-belima sa napadima i posle stečeni prednosti, Pešić je pokušao najpre iz slobodnog udarca, pa potom i posle prodora, ali u oba navrata nije bio dovoljno precizan.

U 12. minutu novi veliki problem za 'Zebre', ali i dosta čudna i neobjašnjiva odluka arbitra Srđana Obradovića koji pokazuje direktan crveni karton Miroljubu Kostiću, najverovatnije zbog prigovora, dok su dvojica njegovih saigrača zaradila javne opomene zbog kasnijih protesta.

3' GOOOOOL – Gostima je za vođstvo bilo potrebno tek nešto više od 120 sekundi igre, pošto je Nemanja Milić rutinski završio lepu i brzu timsku akciju.

Ipak, deluje da je posle dodavanja Slavoljuba Srnića, odnosno pâsa Aleksandra Pešića – mlađani Luka Ilić možda bio ofsajdu, pre nego što je na drugoj strani kaznenog prostora proigrao strelca vodećeg pogotka – 0:1!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: