Sporni penali "Furije", Nemci 2:2 s Francuzima

Fudbaleri Nemačke i Francuske odigrali su nerešeno u prijateljskom meču 2:2 na stadionu Rajn Energi u Kelnu.

Izvor: MLJ

Utorak, 14.11.2017.

23:05

Sporni penali
Getty Images

Nešto severnije, na Vembliju je fudbalski klasik Engleske i Brazila završen bez golova. Domaćin dolazećeg Mundijala, Rusija je odigrala sa Špancima 3:3, meč u kome je "Furija" imala dva penala.

Mada je Toni Kros optimistično najavljivao da barem 30, 40 igrača u Nemačkoj može da konkuriše za sastav na Mundijalu, vrlo brzo ga je razuverio Mančesterov Antoni Marsijal.

On je u 33. minutu "po burek" poslao mladog Niklasa Sulea iz Bajerna i onda kada je izašao sam ispred Trapa prosledio loptu do Lakazeta kome je preostalo samo da ubaci loptu u mrežu.

Ezil je potom jednim odličnim dodavanjem izbacio čitavu francusku odbranu, a Tima Vernera jedan na jedan sa Mandandom i kroz noge mu poslao loptu za izjednačenje. Igrao se 56. minut.

Petnaest minuta kasnije zaboravljeni Lakazet dobija pravovremenu loptu od vunderkinda Kilijana Mbapea i na identičan način kao i Verner savladava Trapa po drugi put. Izjednačenje Nemcima donosi Šrindl u 93. minutu u akciji koja je definicija fudbala.

Ezil kroz sredinu, Gece genijalno iz prve prosleđuje u kazneni prostor do Štindla, a ovaj poravnava na 2:2.
Getty Images
Brazil je imao sve što je bilo potrebno za pobedu, ali "Selesao" nije uspeo da je ostvari. Ni osam šuteva ka okviru gola, ni to što su imali dve trećine vremena loptu u nogama nije bilo dovoljno jer je Džo Hart morao da ozbiljno reaguje u tri situacije.

Na drugoj strani je pripretio Solanke, reagovao je Alison pa je ostalo nerešeno. Igrali su Nejmar, Kutinjo i Gabrijel Žesus, dok na drugoj strani nije bilo Harija Kejna, Dele Alija i Rahima Sterlinga.
Getty Images
Rusi su se dva puta vraćali u igru sa Špancima. Mada je "Furija" vrlo brzo od početka meča uspostavila tempo koji smo navikli da gledamo u kvalifikacijama, domaćin Mundijala je bio uporan.

Španci već do 35. minuta vode sa 2:0 ali su dva od njihova tri gola sporna.

Prvi gol daje Đordi Alba posle dobrog centaršuta Marka Asensija, a drugi gol je plod sudijske greške. Kuzjaeva je lopta pogodila u rame, sudija Roki iz Italije je tu video igranje rukom i svirao penal. Serhio Ramos šalje loptu u mrežu za dupliranu prednost Španaca.

Na 2:1 u 41. minutu smanjuje Smolov koji je dobro fintirao Pikea, a na 2:2 u 51. izjednačava Mirančuk koji se najbolje snašao u gužvi posle ubacivanja Žirkova.

Španija i treći gol daje iz penala. Strelac je isti, Serhio Ramos u 53. minutu meča s tim što je ovog puta penal sviran zbog faula nad Ramosom.

Remi Rusima donosi Smolov "bombom" sa dvadesetak metara u 70. minutu.

U ostalim mečevima, Holandija je bila sigurna protiv Rumunije sa 3:0 golovima Depaja, De Jonga i Rajana Babela, a Portugal i Sjedinjene Države su odigrali 1:1. U timu Portugala nije bilo Kristijana Ronalda. SAD su povele u 21. minutu preko Mekenija, a Portugalci su izjednačili deset minuta kasnije golom Antuneša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: