Đorović: U fudbalu se ne živi od prošlosti

Selektor mlade reprezentacije Srbije Goran Đorović još jednom je ponovio posle pobede na Austrijom da sve zasluge pripadaju isključivo igračima.

Izvor:

Subota, 11.11.2017.

09:40

Đorović: U fudbalu se ne živi od prošlosti
fss.rs

"Pre svega čestitke igračima. Uvek ponavljam da sve zasluge pripadaju igračima, mi iz stručnog štaba smo tu da ih usmerimo i pomognemo koliko možemo. Nemamo mnogo vremena za slavlje, za nekoliko dana nas očekuje novi protivnik i novi izazov. U fudbalu ne možemo da živimo od prošlosti, postoji samo ono što sledi, a to su novi protivnici i nove utakmice. Imamo vremena sve da analiziramo i spremimo se za meč koji sigurno neće biti lak", rekao je posle meča u Beču Đorović.

'Orlići' su u uzbudljivom finišu slavili protiv Austrijanaca (3:1) i tako četvrtim trijumfom u nizu nastavili put ka Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu 2019. godine.

"Ponosni smo na naše članove koji su u A timu, ovo je i njihova pobeda. Odnos prema igri i kolektivu je nešto što krasi ove momke i mi stalno pričamo o tome. Igrači dobro znaju šta za njih znači odlazak ne veliko takmičenje kakvo je Evropsko prvenstvo i sve ide u dobrom smeru. Neka sada uživaju, ali ukoliko pobedimo u Jerevanu onda smo stvarno u dobroj situaciji".

Luka Ilić, supertalentovani igrač Crvene zvezde, koga je zajedno sa bratom Ivanom pre nekoliko meseci kupio Mančester Siti, debitovao je golom, ali prema selektorovim rečima ceo tim zaslužuje čestitke.

"Ne volim da izdvajam nikoga. Luka Ilić je fenomenalan momak i igrač, ja mu čestitam na lepom debiju i svemu urađenom, ali za mene je kolektiv na prvom mestu jer iz kolektiva iskaču pojedinci. Danas je to bio Luka, sutra će biti neko drugi. Svi koji su sa nama su svojim angažmanom zaslužili da budu tu i ja nemam dilemu oko kvaliteta mojih momaka", jasan je Đorović.

Meč u Jermeniji na programu je u utorak 14. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: