Advokat po treći put napušta klupu Holandije

Bivši selektor reprezentacije Srbije Dik Advokat treći put u karijeri napustiće klupu Holandije i to posle samo šest meseci.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.11.2017.

15:50

Advokat po treći put napušta klupu Holandije
Getty Images

Advokat je potvrdio da neće produžiti saradnju sa Fudbalskim savezom Holandije po isteku iste na kraju meseca nakon prijateljskih utakmica sa Škotskom i Rumunijom.

"Ispred mene su poslednje dve utakmice, napuštam reprezentaciju. Još nikome nisam rekao da odlazim, tako da nisam pregovarao sa drugim klubovima. Razmišljam samo o dve utakmice, a onda ćemo videti šta dalje. Isti sam kao Luj van Gal, nikad ne reci nikad", rekao je Advokat holandskim novinarima u Aberdinu.

On je u maju nasledio otpuštenog Danija Blinda, ali i sa četiri pobede iz pet mečeva nije uspeo da odvede Holandiju na Mundijal u Rusiji jer su ispred bili Švedska i Francuska.

Kratko, samo četiri meseca, proveo je i kao selektor selekcije Srbije i to neuspešno u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Tokom duge karijere vodio je reprezentacije Belgije, Južne Koreje, Rusije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, a na klupskoj sceni PSV iz Ajdhovena, Glazgov Rendžers, Borusiju Menhengladbah i Sanderlend.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: