Lokomotiva trojkama "slomila" odlični Partizan

Košarkaši Partizana poraženi su od Lokomotive Kubanj 93:83 u Pioniru, u neizvesnoj završnici petog kola Evrokupa.

Izvor: AK

Sreda, 08.11.2017.

19:30

Lokomotiva trojkama
Foto: StarSport

Srpski tim je za razliku od prethodnih mečeva "zategao" odbranu, mada je i dalje problem bio ofanzivni skok protivnika, koji je bio izuzetno raspoložen u šutu za tri poena (12/28).

Crno-beli su odigrali jednu od boljih utakmica u takmičenju ove sezone, odlično počeli i stekli 11 poena prednosti u prvom periodu, ali je Lokomotiva trojkama preokrenula na 41:39 na poluvremenu.

Usledila je rezultatska "klackalica" u trećem periodu, ali gosti na prelazu između dve četvrtine prave novu razliku koja je sredinom poslednjeg kvartala dostigla maksimalnih +12.

Međutim, Partizan se poenima Semjuelsa i trojkama Milera i Marinkovića vraća u meč i tri minuta pre kraja dolazi u priliku da priđe na koš zaostatka (74:78). Ključni napad na meču ne koristi Vilijams-Gos, nakon čega Rusi pogađaju tri trojke u nizu i beže na nedostižnih 87:77.

Najbolji u redovima srpskog velikana bio je Najdžel Vilijams-Gos sa 18 poea uz sedam asistencija, dabl-dabl je zabeležio Samardo Semjuels sa 17 poena i 11 skokova, 17 poena je ubacio i Patrik Miler, dok je 13 dodao Vanja Marinković.

S druge strane, nezaustavljiv je bio Džo Regland sa 23 poena i pet asistencija, a sjajno ga je pratio Dimitri Kulagin sa 17 poena, šest proigravanja i četiri skoka.

Dvocifren učinak u ruskom timu imali su još Trevor Lejsi sa 13 poena i šest uhvaćenih lopti, Brajan Kvoli sa 12, te Rajan Brekhof i Pavel Antipov sa po deset poena.

Partizan je poražen četvrti put u Grupi C, dok je Lokomotiva lider sa maksimalnim učinkom u prvih pet kola. U sledećem crno-beli dočekuju Albu 14. novembra, dok Lokomotiva čeka Limož dan kasnije.

Tok meča:

Foto: StarSport
10' Vilijams-Gos poentira za Partizan, potom Kulagin pogađa još dva penala, Miler donosi novi koš za domaćina, tačku stavlja Brekhof slobodnim bacanjima – 83:93.

10' Novi tajm-aut Obradovića posle kog njegovi igrači gube loptu, ali Miler ne pogađa za tri poena, nakon čega Šalić pravi faul, a Brekhof poentira oba puta – 79:89.

9' Promašaj Vilijams-Gosa, Lejsi ne uspeva da pogodi treću trojku u nizu za "Lokose", a s druge strane Miler poentira, mada ne dobija faul iako je bilo kontakta – 79:87.

8' Nikolić traži tajm-aut, nakon kog Kulagin pogađa trojku, Miler i Marinković ne uspevaju da uzvrate, a novu trojku za goste ubacuje Regland i Lokomotiva je opet na deset razlike – 77:87.

8' Vilijams-Gos uzvraća istom merom, nakon čega Semjuels pravi peti faul i završava meč – 77:81.

7' Vilijams-Gos ne uspeva da smanji na koš zaostatka, traljav napad Lokomotive s druge strane, ali su se spetljali i crno-beli, što na kraju trojkom kažnjava Regland – 74:81.
Foto: StarSport
6' Kulagin zaustavlja nalet crno-belih, ali Miler održava Partizan u igri – 74:78.

6' Dobra odbrana Partizana posle tajm-auta Lokomotive, a Semjuels poentira za eksploziju u Pioniru – 71:78.

5' Miler prekida seriju Rusa, Kvoli promašuje s druge strane, a potom Marinković pogađa trojku koja vraća nadu crno-belima – 69:76.

4' Regland ne pogađa za tri, ali novi ofanzivni skok Lejsija koji odmah pretvara u koš za prvu dvocifrenu prednost Lokomotive – 64:75.

4' Dva dobra prodora Semjuelsa, u prvom dobija faul od Elegara, ali u drugom sudije ne sviraju ništa posle reakcija Reglanda koji krade loptu.

3' Miler je izborio faul, pogađa oba slobodna bacanja, ali Brekhof poentira posle ofanzivnog skoka – 64:73.

2' Konačno lagani poeni za Partizan, Semjuels lako pogađa, ali Antipov i Kulagin pogađaju dve trojke u nizu pa raste prednost Rusa – 62:71.

1' Pecarski promašuje trojku, Ivlev neprecizan s druge strane, Regland pogađa posle greške Marinkovića – 57:65.

III četvrtina

Foto: StarSport
10' Brekhof faulira Šalića koji je polovičan sa penala na kraju treće četvrtine – 57:63.

10' Nastavlja da srlja Miler, ovaj put predaje loptu rivalu, a Lejsi to kažnjava trećim košem u nizu za najveću prednost Lokomotive na meču – 56:63.

10' Srlja Miler, novi promašaj, Šalić uzima loptu ali zatim i greši, Lejsi pogađa trojku – 56:61.

9' Nova greška crno-belih, Miler gubi loptu, Lejsi ne pogađa, ali promašuje i Vilijams-Gos, nakon čega se Lejsi ispravlja za šesti preokret u trećem periodu – 56:58.

7' Promašaj Antipova, ali hvata loptu pod Partizanovim košem, Gavrilović faulira Kulagina koji pogađa oba penala – 56:56.

6' Serija izmena u oba tima, promašaj Vilijams-Gosa, ali Amerikanac vraća posed Partizanu iz kog Šalić donosi novo vođstvo – 56:54.
Foto: StarSport
5' Promašaji Semjuelsa i Marinkovića s jedne, te Reglanda i Kvolija s druge strane, ali se potom ispravljaju Regland i Marinković – 54:54.

4' Nešto slabija epizoda Partizanove odbrane, novi ofanzivni skok gostiju, Regland pogađa trojku, ali Vilijams-Gos odmah uzvraća – 52:52.

4' Tri promašaja crno-beih u nizu, posle Gavrilovića su usledili Semjuels i Andrić, da bi seriju okončao Marinković – 49:49.

3' Haul Andrića, Kvoli pogađa jedno slobodno, Antipov blokira Gavrilovića koji gubi loptu posle ofanzivnog skoka, potom greši i Vilijams-Gos,a Kvoli opet poentira iz reketa – 47:49.

2' Loš napad Partizana, Kolins preokreće, a rezultatsku klackalicu nastavlja drugim košem u nizu Semjuels – 47:46.

1' Semjuel poentira iz dodatnog napada, ali Regland uzvraća trojkom – 45:44.

1' Vilijams-Gos pogađa trojku na "otvaranju" drugog poluvremena, Lejsi greši, Lokomotiva sa šestoricom igrača na parketu, tehnička za goste, Marinković pogađa slobodno – 43:41.

II četvrtina

Foto: StarSport
10' Vilijams-Gos faulira Bekrhofa, sudija kojem se nije bunio mu svira tehničku, isti igrač Lokomotiva pogađa slobodno bacanje, a iz dodatnog napada poentira Antipov. Vilijams-Gos greši i u napadu, Obradović traži tajm-aut, ali Andrić krade loptu Rusima.
39:41.

10' Partizan zaustavlja drugi napad "Lokosa" u nizu, Lejsi je promašio, a Ilnitskij faulira Gavrilovića koji promašuje drugo slobodno, ali Šalić hvata loptu i poentira za novi preokret – 39:38.

9' Promašio je Ilnitskij, brza akcija Partizana, Miler poentira iz tranzicije i prekida 9:0 seriju gostiju – 36:38.

8' Raspala se Partizanova igra, Rusi sve lakše grade pozicije za šut, Brekhof pogađa trojku – 34:38.

7' Aranitović ne pogađa za tri, a razigrani Lejsi ubacuje sa poludistance za prvu prednost Lokomotive – 34:35.

6' Kulagin blokira Semjuelsa, potom Kolins promašuje oba penala, Kulagin blokira i pokušaj Aranitovića, a Regland smanjuje na pola koša zaostatka – 34:33.
Foto: StarSport
6' Faul Šalića, Kolins pogađa za Lokomotivu, Nikolić traži tajm-aut – 34:31.

5' Vilijams-Gos pogađa samo jedno bacanje, Kvoli opet postiže drugi koš zaredom, ali Miler odgovara i ostavlja Partizan na +4 – 34:29.

4' Kolins prekida dvominutni post Lokomotive, Pecarski pogađa i posle ofanzivnog skoka Kvoli nastavlja poenterski niz dva tima – 31:27.

3' Partizan odličan u odbrani, ali Šalić gubi dve lopte, nakon čega Pecarski trojkom okončava ofanzivnu agoniju crno-belih – 29:23.

2' Šalić promašuje, ali Miler brzom reakcijom preseca dodavanje ispod koša, nakon čega Marinković ne pogađa sa poludistance, za razliku od Lejsija – 26:23.

1' Miler se "diže" iz driblinga i pogađa sa poludistance, pa dobra odbrana nad Antipovom koji promašuje za tri – 26:21.

I četvrtina

Foto: StarSport
10' Odlična odbrana Partizana, Kulagin mora da šutira preko ruke, promašuje trojku, ali Ivlev uzima loptu i zakucava posle kombinacije sa Lejsijem – 24:21.

9' Andrić promašuje polaganje, Semjuels sa nova dva ofanzivna skoka dobija slobodna bacanja, pogađa jedno – 24:19.

8' Lokomotiva se odbranila posle tajm-auta Nikolića, Reglend ne pogađa trojku, ali Andriću ispada lopta. Gavrilović pravi faul nad Kulaginom, koji pogađa oba "penala" – 23:19.

7' Drugi koš Antipova u nizu, ofanzivni faul Semjuelsa, dobra odbrana Vilijams-Gosa, pa koš Jamajkanca iz teške pozicije, ali Kulagin pogađa novu trojku za "Lokose" – 23:17.

6' Regland i Antipov sa dve trojke u nizu zaustavlja nalet domaćina, ali Samjuels sa penala i trojka Andrića iz tranzicije održavaju distancu – 21:12.
Foto: StarSport
6' Vrlo tečna igra Partizana, sjajna rola bekova, a tandem Vilijams-Gos i Marinković postiže nove poene za dvocifrenu razliku –17:6.

5' Regland prekida seriju crno-belih, ali Marinković odgovara trojkom – 13:6.

4' Dobra odbrana Partizana, borbeni Semjuels sa dva ofanzivna skoka budi oko 3.300 ljudi u Pioniru, a Vilijams-Gos pogađa za 10:4 i tera Obradovića na tajm-aut.

2' Kvoli novim košem poravnava, nakon čeka Semjuels postiže prve poene zakucavanjem, a zatim pogađa i Gavrilović – 8:4.

1' Prve poene na meču postiže Kvoli, ali Vilijams-Gols i Marinković preokreću – 4:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

434 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: