Nedović: Zvezda me stavila na košarkašku mapu

Srpski košarkaški reprezentativac Nemanja Nedović istakao je da sa velikom dozom emocija čeka meč između Unikahe i njegovog bivšeg kluba Crvene zvezde.

Izvor: B92

Sreda, 08.11.2017.

15:12

Nedović: Zvezda me stavila na košarkašku mapu
EPA-EFE/Carlos Diaz

Nedović se nada da će španski tim upisati pobedu u Malagi u utakmici 6. kola Evrolige.

Iz tabora prvaka Srbije i Jadrana kao veoma kvalitetne igrače označio je Pera Antića, Tejlora Ročestija, Branka Lazića, Matijasa Lesora i Džejmsa Feldina.

"Zvezda je promenila tim, ali i dalje je jak. Antić je veoma važan igrač, odličan je bio protiv Partizana i Barselone. Puno se priča i o novom treneru, mladom i disciplinovanom. Biće poseban meč za mene, četvrti put igram protiv Zvezde i uvek sa izraženim emocijama. Međutim, duel je važan za Unikahu i nadam se da ćemo slaviti", rekao je Nedović za list iz Malage Diario Sur.

Nedović se prisetio svojih početaka u dresu Crvene zvezde i debitanske sezone u prvom timu sa samo 17 godina.

"Zvezda je moj prvi profesionalni klub, došao sam tamo sa 15 godina i igrao šest. Crvena zvezda mi je sve dala, stavila me na košarkašku mapu. Nije bilo lako vreme za klub i mene, nismo imali sponzora, mnogo poteškoća, ali smo otali u Jadranskoj ligi. Ipak, nosim samo lepa sećanja, igrao sam dosta kao mlad i mogao da pokažem talenat. Ne bih ništa promenio... Sada se u mnogome poboljšao klub".

On je španskim medijima naglasio da je Srbija zemlja košarke i da za Crvenu zvezdu navija 55 odsto stanovnika, a 45 odsto za Partizan.

"Nema trećeg kluba, sve vrti oko dva tima. Mi smo košarkaška zemlja i volimo taj sport. Kada god ove utakmice stignu, atmosfera je posebna. Siguran sam da će doći mnogo navijača u Malagu i da će mi tražiti karte. Navijači Crvene zvezde su spremni da putuju bilo gde da bodre svoju ekipu, za takvu strast ne ne postoji objašnjenje. Neverovatno je", kaže on.

On je otkrio da je u ponedeljak u svojoj kući ugostio saigrače Dejana Muslija i Dragana Milosavljevića, bivše košarkaše Partizana, kako bi zajedno gledali večiti derbi u kojem je Crvena zvezda slavila 100:84.

"Prošlo je nekoliko godina od kada smo nas trojica igrali u Srbiji. Da su neka druga vremena rezultat bio bi drugačiji (smeh prim. aut). Možda će u narednom derbiju pobediti Partizan", našalio se Nedović.

Utakmica 6. kola Evrolige između Unikahe i Crvene zvezde igra se u petak od 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: