"Sergej potvrdio – Srbija može da računa na njega"

Mladen Krstajić, vršilac dužnosti selektora Srbije, rekao je da nije oklevao da pozove Sergeja Milinković-Savića i da je to bio njegov izbor.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.11.2017.

15:49

Starsportphoto

Krstajić, koji će voditi Srbiju na prijateljskim utakmicama sa Kinom i Južnom Korejom, nasledio je doskorašnjeg selektora Slavoljuba Muslina kojem je zamerano što nije zvao jednog od najtalentovanijih srpskih igrača.

Nekadašnji defanzivac Partizana, Verdera i Šalkea je pridodao vezistu Lacija i on će biti u konkurenciji za Svetsko prvenstvo sledeće godine.

"Svako ko dođe na funkciju gde je najodgovorniji bira igrače za koje misli da su najbolji. Milinković-Savić je ptovrdio da Srbija može na njega da računa, imam sve argumente da ga pozovem i nisam se libio da to učinim", rekao je Krstajić.

Kada je reč o sastavu, Krastajić smatra da je poražavajuće pitati da li je on sastavio spisak.

"Poražavajuće pitanje je da li sam ja sastavljao spisak. Svi znaju moj karakter iz Partizana kada sam bio igrač, a i funkcioner. Očekivao sam pritisak, život me nije milovao, navikao sam kada nešto "gori" da budem tu. Nemam opterećenje, nosim se normalno, kao što je slučaj bio kada sam igrao i bio reprezentativac. Kad dobijete poverenje morate da ga iskoristite", kazao je Krstajić.
U timu se nalazi i par mlađihi igrača.

"Pozvali smo par mlađih igrača koji će da čine budućnost i dobiće minutažu. Najbitnije je da napravimo dobru atmosferu, da im stariji naprave dobar uvdo u A tim", istakao je Krstajić.

Kada je reč o sistemu igre, on će se promeniti i ekipa će igrati 4-3-3.

"Sa Muslinom sam sarađivao dobro godinu ipo dana, međutim, mene su postavili Bunjevčević i Kokeza. U kvalifikacijama smo igrali 3-4-3 što se pokazalo kao dobro. Ipak, igraćemo 4-3-3, imamo dve utakmice da probamo nešto da promenimo. Imamo fond igrača da igramo 4-3-3", rekao je Krstajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: