Novak nije uspeo, da li Filip menja istoriju?

Filip Krajinović u karijeri je proveo više vremena igrajući na čelendžerima, nego na ATP turnirima.

Izvor: PT

Subota, 04.11.2017.

17:49

Novak nije uspeo, da li Filip menja istoriju?
Getty Images

Tako je bilo i ove godine, međutim usled dobrih partija na slabijim turnirima, odlučio je da se prijavi za Masters u Parizu.

Došao je kao kvalifkant jer mu plasman nije dozvoljavao da uđe u glavni žreb bez dodatna dva meča.

Niotkuda, srpski teniser je ušao u finale Mastersa i mogao bi u nedelju da promeni istoriju ovih prestižnih turnira. Na prethodna četiri učešća na Masters turnirima, Krajinović je najdalje otišao u Majamiju 2015. godine, kada je ispao u drugoj rundi.

Pošto je ovo Filipu tek peto učešće na Mastersima, postao je tako drugi igrač u istoriji sa najmanje pokušaja na turnirima 1000 serije, a da je ušao u finale. Takođe, svi koji su po prvi put ušli u finale Mastersa su poraženi.
Printsscreen/ATP
Krajinović je pre ovog Mastersa, učestvovao na još samo četiri – Monte Karlo 2016/prva runda - Majami 2015/druga runda - Indijan Vels 2015/prva runda - Majami 2010/prva runda.

Na petom Mastersu mu se posrećilo, a da li će uspeti da promeni istoriju i trijumfuje u finalu ostaje nam da vidimo u nedelju. Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu nije pošlo za rukom, pošto su oni u prvim finalima poraženi.

Novak je odigrao devet Mastersa, pre nego što je na desetom došao do finala, dok je Nadal u devetom učešću na turnirima iz 1000 serije došao do prilike da se bori za trofej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: