Zvezda odigrala bez straha i uzela bod u Londonu!

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno, 0:0, u Londonu protiv Arsenala u četvrtom kolu Lige Evropa.

Izvor: PT

Četvrtak, 02.11.2017.

20:15

Zvezda odigrala bez straha i uzela bod u Londonu!
Getty Images

Crveno-beli odigrali su bez straha u Londonu, parirali su londonskom velikanu, stvarali su šanse, a na kraju je zasluženo bilo 0:0.

Utakmica je otvorena veoma dinamično. Zvezda je odmah pokazala da se neće braniti, već da će pokušati da se nadigrava sa "Tobdžijama".

Izabranici Vladana Milojevića na samom startu utakmice su imali veći posed, ali se to ubrzo promenilo pošto je Arsenal zaigrao agresivnije.

Mogli su domaći igrači do gola u 11. minutu, ali je pokušaj Žirua odlično odbranio Milan Borjan. Usledilo je malo zatišje, a onda novi napadi na obe strane. U 34. minutu, za veoma kratko vreme viđene su prilike na obe strane.

Prvo je Borjan ponovo odlično odbranio Žiruu, a potom se Srnić našao u šansi. Radonjić mu je dobro asistirao, a ovaj je uputio solidan udarac koji je odbranio Mejsi.

Nedugo zatim nova prilika za crveno-bele. Posle kornera, Radonjić je šutirao, lopta se odbila do Savića koji je glavom šutirao, a njegova lopta je nažalost udarila u prečku.

Do kraja poluvremena nije bilo prilika.
Getty Images
U nastavku meča Arsenal je više pritiskao, ali se Zvezda sjajno branila. Možda crveno-beli nisu bili opasni kao u prvih 45 minuta utakmice, međutim odigrali su taktički perfektno.

U 63. minutu Arsenal je imao najbolju priliku da dođe do gola prednosti. Vilšir se našao unutar 16 metara, prebacio Borjana, lopta je išla u gol, međutim sjajno sa gol linije je reagovao Damijen Le Talek.

Ekipa Vladana Milojevića odigrala je desciplinovano svih 90 minuta utakmice, a Boaći je bio najopasniji po gol mladog Mejsija. U 81. minutu napadač Crvene zvezde našao se u sjajnoj prilici, ali je loše šutirao levom nogom.

Zvezda se više branila u drugih 45 minuta utakmice, što je i logično s obzirom da pred kraj i nisu imala mnogo snage zbog jakog tempa. Vladan Milojević je fantastično spremio svoju ekipu koja je, još jednom, odigrala bez straha pred 56.000 gledalaca.

Na kraju, Zvezda nosi ogroman bod u Beograd i trenutno se nalazi na drugo mesto sa bodom više od BATE i dva više od Kelna.

Zvezda u narednom kolu gostuje BATE Borisovu, dok Arsenal gostuje Kelnu. Utakmice petog kola na programu su 23.11.

II poluvreme

Foto: Getty Images
KRAJ Bravo za Crvenu zvezdu koja je odigrala veoma hrabro i na kraju uzela bod Arsenala u Londonu.

90' Počeo je i devedeseti minut. Sudija Luka Banti je produžio meč za četiri minuta. Zvezda je veoma blizu velikog boda.

87' Igrači su malo utihnuli. Arsenal se sprema za poslednji nalet, dok za sada crveno-beli odlično pariraju.

81' Velika prilika za Ričmonda Boaćija. Napadač Crvene zvezde je primio loptu dobru, izašao ispred Mejsija, međutim levom nogom je šutirao pored gola... Još jedna propuštena prilika.

79' Sjajna akcija Arsenala koja na sreću nije krunisana golom.Kombinovali su Žiru, Elneni i Volkot, s tim što je reprezetativac Engleske loše reagovao.

76' Volkot je imao priliku da glavom savlada Borjana, ali njegov pokušaj nije bio dovoljno precizan. Zvezda igra potpuno ravnopravno.

73' Crvena zvezda oslobodila se pritiska. Sada "dišu" mnogo bolje i pokušavaju da se nadigravaju sa londonskim klubom.

64' Minut kasnije i Žiru je imao šansu, ali je njegov prekršaj završio visoko iznad gola. Veliki pritisak kluba iz Londona.

63' Kakva prilika za Arsenal... Vilšir je došao u šansu za gol, savladao je Borjana, ali je Le Talek sa gol linije skinuo loptu! Sjajna intervencija štopera Crvene zvezde.
Foto: Getty Images
60' Lopta je pogodila u ruku Vujadina Savića dok je bio u šesnaestercu, međutim namere nije bilo, Banti je dobro video situaciju, tako da ništa od penala za Arsenal.

59' Džek Vilšir pokuša je da iznudi jedaneasterac. On je pao unutar 16 metara, ali kontakta nije bilo sa Savićem. Banti je to dobro video i nije dosuđen penal.

57' Mogla je ovo da bude velika prilika za Zvedu, međutim Boaći je bio u ofsajdu. Srnić je sjajno centrirao, a napadač Zvezde je bio malo kratak. Ipak, posle toga podignuta je zastavica za ofsajd.

55' Nemanja Radonjić istrčao je dobro kontru, ali opet je izostao dobar pâs u završnici.

54' U ovim trenucima utakmice Arsenala baš pritiska Zvezdu, međutim crveno-beli čakeju kontra-napade.

51' Slavoljub Srnić imao je solidnu priliku. Kanga je poslao loptu ka krilnom igraču Crvene zvezde, a ovaj šutirao pravo u Mejsija.

48' Olivije Žiru pokušao je sa nekih 25 metara da postigne gol, međutim njegov pokušaj otišao je iznad prečke.

46' Krenulo je drugo poluvreme. Arsenal stoji veoma visoko, dok Zvezda agresivnom igrom pokušava da dođe do lopte.

I poluvreme

Getty Images
POLUVREME Crvena zvezda odigrala je sjajno prvih 45 minuta utakmice u Londonu. Vujadin Savić je pogodio prečku, dok je Ričmond Boaći promašio stopostotnu priliku.

45' Kakva prilika za Ričmonda Boaćija... Kanga je poslao odličnu loptu, a Boaći je izašao pred golmana jedan na jedan. Ipak, šutirao je pored leve stative. Šteta...

43' Arsenal je pokušao preko desne strane, ali su štoperi Crvene zvezde ponovo odradili odličan posao.

36' Prečka koju pogađa Vujadin Savić! Savić je šutirao glavom, njegov pokušaj je odbranio Mejsi posle čega je lopta udarila u prečku. Nisu imali sreće crveno-beli...

34' U roku od jednog minuta dve prilike na obe strane. Prvo je Vilok sjajno dodao do Žirua, ali je Borjan odličnuo ušao u šut i odranio. Potom je usledila kontra kada je Radonjić dodao do Srnića, a ovaj dobro šutirao. Međutim njegov pokušaj je odbranio Mejsi.

33' Pokušala je Zvezda preko desnog boka. Srnić je primio dobru loptu, isto tako dobro je i centrirao, međutim Boaći je bio zamalo kratak, a opasnost je otklonio Metju Debiši.

30' Pokušao je Arsenal preko polukontre, ali su defanzivni igrači Zvezde odlično reagovali i izbacili loptu.

27' Pokušali su crveno-beli preko desne strane gde se nalaze Stojković i Srnić, međutim centaršuti nisu bili dobri. Kanga je takođe pokušao šutom, ali njegov pokušaj je završio daleko iznad gola.

25' Mičel Donald požalio se na povredu. Međutim, posle ukazanog lekarskog pregleda kapiten Zvezde je nastavio meč.
Foto: B92/NÐ
23' Vujadin Savić je za sada dobio skoro pa svaki duel sa Olivijeom Žiruom. Štoper Crvene zvezde igra na visokom nivou.

21' Posle nešto bržeg i otvorenijeg starta, tempo utakmice je malo opao. Sa tribina Emirata čuju se konstantno najvijači Crvene zvezde koji daju veliku podršku svojim igračima

13' Igra se veoma dinamično na početku meča. Radonjić je mogao da bude u prilici, ali je loše primio, pa je ona otišla u gol-aut. Crveno-beli su iz ofanzive prešli u blagu defanzivu i čekaće kontra-napade.

11' Odlična prilika za Arsenal. Mejtland-Najls je centrirao, a Žiru sa nekih pet metara šutirao. Međutim, njegov pokušaj odlično je odbranio Borjan.

8' Pokušao je Arsenal preko Risa Nelsona, koji je centrirao, a Volkot loše šutirao. Posle toga igrači Arsenala su loše izveli slobodan udarac.

6' Zvezda igra veoma smireno, posed lopte je kod njih, dok se Arsenal povukao. Za sada bez većih prilika.

3' Nemanja Radonjić dobio je dobru loptu na levom boku. Boaći je bio unutar 16 metara, ali lopta krilnog igrača Zvezde nije došla do Boaćija.

1' Utakmica je krenula. Zvezda igra u tamnim dresovima, dok Arsenala nastupa u crveno-belim.

20.59 Navijači Crvene zvezde razvili su transparent "A u Londonu muk čuje se sa severa huk". Takođe, kako javlja naš reporter Nemanja Đorđević iz Londona navijači skandiraju Duletu Saviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

634 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: