Jokić: Ne komplikuj, kada imaš lak pâs, dodaj

Centar Nagetsa Nikola Jokić rekao je posle pobede nad Netsima 124:111 da su najbolji potezi oni jednostavni i da je njegova ekipa bila bolja u drugom delu meča.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 30.10.2017.

08:00

Jokić: Ne komplikuj, kada imaš lak pâs, dodaj
Getty Images

Bruklin Netsi su jedno od prijatnijih iznenađenja u NBA ligi ove sezone, a Jokić je bio jedan od najboljih pojedinaca svoje ekipe sa 21 poenom, 14 skokova i četiri asistencije.

"Okidač je bilo prvo poluvreme, ali dobro smo igrali i u prvom. U drugoj četvrtini smo ih zadržali na 38 procenata iz polja i dobro smo igrali. U prvom poluvremenu su jednostavno pogađali teške šuteve", kaže Jokić, čija je ekipa u trećoj četvrtini ubacila Netsima 40 poena.

"Sve je išlo, lopta je ulazila, svi su pogađali i dodavali, dobili smo i dosta otvorenih šuteva i tako i želimo da igramo", dodaje Jokić. Nagetsi su prošle sezone bili jedna od najboljih napadačkih ekipa lige, ali kubure s odbranom. Netsi su u poslednjoj četvrtini počeli da prave seriju, a Džamal Marej je rekao da je odbrana u tim trenucima postala "nešto lično".

"Možda je on to tako shvatio... Kada nam je trebalo, imali smo nekoliko dobrih zaustavljanja protivnika i u napadu smo sprovodili stvari o kojima smo pričali, naše stvari", objasnio je Somborac.

Srpski centar napominje da njegova ekipa može da postiže mnogo poena, ako ne gubi lopte i da o Timofeju Mozgovu kao protivniku na parketu nije previše razmišljao, već samo o timskoj odbrani i napadu.

"Šutiraj iz otvorenih pozicija, ne komplikuj, to je to. Kada pokušavate da napravite neki dodatni potez verovatno ćete napraviti grešku. Kada imate otvorenu poziciju ili vidite da ima igrač do vas, dodajte je jednostavni potezi su najbolji", kaže Jokić koji je u NBA postao prepoznatljiv upravo po tim specifičnim i prilično komplikovanim potezima i vanserijskim dodavanjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: