Niksi razbili Kavse, novi poraz Golden Stejta

Košarkaši Klivlend Kavalirsa i Golden Stejt Voriorsa doživeli su nove poraze na početku 2017/2018 sezone.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.10.2017.

08:29

Niksi razbili Kavse, novi poraz Golden Stejta
Getty Images

Ekipa Tajrona Lua igra očajnu košarku u prvih nekoliko kola, pa tako i ne čudi skor od 3/4 i poraz od možda najlošije ekipe na Istoku – Njujorka.

Niksi se nalaze u procesu reizgradnje i ove takmičarske godine gledaće da što više rastu kao ekipa, dok će pobede biti u drugom planu, a i u takvom stanju uspeli su da pobede Klivlend na gostovanju sa 114:95.

Izabranici Džefa Hornaseka mnogo su bolje ušli u meč, dok su Kavsi izgledali bledo kao i na prethodnim utakmicama. Kristaps Porzingis i Tim Hardavej Džunior su nosili Nikse do velikog trijumfa u Ohajo.

Letonac je meč završio sa 32 poena i 12 skokova, dok je Hardevaj postigao 34, uz osam asistencija i četiri skoka.

U redovima vicešampiona "sveta" Kevin Lav je ubacio 22 poena uz 11 skokova, Lebron Džejms je imao 16 poena i 10 uhvaćenih lopti, dok je Derik Rouz posle povratka od povrede upisao 15 poena. Nešto bolju košarku od Klivlenda igra Golden Stejt, ali za njihove standarde su dosta ispod proseka. Tim Stiva Kera doživeo je čak i treći poraz u sedam odigranih utakmica, što je prethodnih godina bilo nepojmljivo za njih.

Njih su Detroit Pistonsi u Ouklendu savladali sa 115:107, s tim što reprezentativac Srbije Boban Marjanović ponovo nije dobio priliku da zaigra.

Goste su do pobede predvodili Ejveri Bredli sa 23 poena, Redži Džekson sa 22 poena i pet asistencija, Tobajas Heris je ubacio 16, dok je Andre Dramond umao učinak od osam poena i 18 skokova.

Iako je trio Voriorsa Kari-Durent-Tompson odigrao veoma dobro, klupa Golden Stejta je zakazala. Tompson je ubacio 29 poena, Durent 28, Kari 27, a ostatak ekipe samo 23 poena. Drugi poraz u sezoni doživeli su San Antonio Sparsi koji su na gostovanju Indijani izgubili 97:94. Na deset sekundi do kraja odlučujuću trojku postigao je Viktor Oladipo za vođstvo Pejsersa 95:94.

Sparsi nisu uspeli da pogode šut za pobedu, a potom i produžetak, pa je trijumf otišao u ruke mlade Indijane.

Njih su do pobede predvodili Viktor Oladipo sa 23 poena, pet asistencija i četiri skoka, dok je dabl-dabl učinak imao Domantas Sabonsi 22 poena i 12 skokova. Milvoki Baksi su predvođeni Janis Adetokumbom (33p, 11sk,5as) pobedili Atlanta Hokse sa 117:106, za koje je Šruder ubacio 21 poen.

Trijumf su ostvarili i Šarlot Hornetsi za koje su briljirali preporođeni Dvajt Hauard i odlični Kemba Voker. Šarlot je savladao Orlando sa 120:113, a Voker je ubacio 34 poena, dok je Hauard imao dabl-dabl 22 poena i 10 skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: