U Brizbejnu zabrinuti zbog Novaka

Organizatori teniskog turnira u Brizbejnu zabrinuti su za nastup Novaka Đokovića, koji još nije zvanično potvrdio da li će igrati.

Izvor: B92

Petak, 27.10.2017.

11:46

U Brizbejnu zabrinuti zbog Novaka
EPA/NIC BOTHMA

Razlog za zabrinutost, piše australijski “International Business Times”, jeste odluka Đokovića da povratak posle pauze zbog povrede lakta bude, ipak, na tradicionalnom egzibicionom turniru Mubadala u Abu Dabiju, koji je na programu 28-30. decembra 2017. godine.

To bi moglo da utiče na njegovu odluku o učešću u Brizbejnu, koji počinje dan kasnije (od 31. decembra do 7. januara) , ali opet ne mora ništa ni da znači, jer bi Novak, trenutno sedmoplasirani igrač na ATP listi, bio slobodan u prvom kolu. To znači da verovatno ne bi morao ponovo na teren pre 4. januara.

"Izuzetno sam uzbuđen što se vraćam u Abu Dabi peti put i učestvujem u jubilarnom desetom izdanju turnira. Velika je čast biti deo tako posebnog turnira. Učesnici su veoma jaki, biće to savršen način za povratak i početak sezone. Abu Dabi je neverovatno mesto, biće sjajan događaj za sve navijače", rekao je Đoković.

Osim Novaka u Abu Dabiju će igrati još Rafael Nadal, Sten Vavrinka, Miloš Raonić, Pablo Karenjo-Busta i Dominik Tim.

Organizatori ATP turnira serije 250 I dalje veruju da će Novak biti učesnik, ali čekaju zvanično odluku osvajača 12 grend slem titula.

Za razliku od Novaka, Rafael Nadal I Endi Mari su već potvrdili učešće u Brizbejnu. Španac će baš kao I Đoković učestvovati na egzibiciji u Abu Dabiju.

Geof Kuinlan, direktor turnira u Brizbejnu, odbio je da komentariše mogućnost da se Đoković priključi Nadalu I Mariju.

Mari se vraća u Brizbejn posle pet godina pauze.

“Jedve čekam da se vratim na teren I ponovo se takmičim. Mnogo mi nedostaje”, napisao je mari na društvenim mrežama.

Turnir u Brizbejnu igra se za nagradni fond od 437.380 dolara, a titulu brani Grigor Dimitrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: