Kid igrač nedelje, dupla kruna za Garneta

Izvor: B92, zvanicni sajt

Utorak, 03.02.2004.

10:10

Default images
Plejmejker Nju Džersi Netsa Džejson Kid izabran je za igrača nedelje u Istočnoj konferenciji, dok je krilo Minesote Kevin Garnet ponelo tu titulu na Zapadu.

Garnet je poneo i titulu za najboljeg igrača meseca u Zapadnoj konferenciji, dok je najbolji igrač Istoka u januaru bio član Milvoki Baksa Majkl Red.

Najbolji rukiji meseca su, kao i u prethodnim izborima Lebron Džejms na Istoku i Karmelo Entoni na Zapadu. Titule najboljih trenera osvojili su trener Detroita Lari Braun i njegov kolega iz Sakramenta Rik Adelman.

Drugi naslov ove sezone Kid je osvojio u nedelji u kojoj je uzdrmane Netse vratio u seriju pobeda 3-0. Kid je u sva tri meča (gostovanja u Filadelfiji, Orlandu i Hjustonu) ostvario dabl-dabl učinak, a nedeljni prosek mu je 22,3 poena, 9,7 asistencija i 7 skokova. U četvrtak u Orlandu Netsi su dobili sa 89:79, a Kid je ubacio 33 poena, uz 10 skokova i 8 asistencija.

Garnet je igrač nedelje četvrti put u sezoni, a drugi put uzastopno. Za tu titulu dovoljna su mu bila tri dabl-dabla i tripl-dabl protiv Golden Stejta. Upravo je taj meč, igran u sredu, Minesota izgubila sa 97:90, iako je Kej Dži ubacio 20 poena, uz isto toliko skokova i 10 asistencija. Njegov nedeljni prosek čini 25,8 poena i 14,3 skokova.

Na mesečnom nivou zvezda Timbervulvsa imala je gotovo isti učinak – 23,8 poena i 14,7 skokova. Garnet je u 12 utakmica ubacio najmanje 20 poena i imao 13 dabl-dablova i jedan tripl-dabl. Minesota je za to vreme stigla do skora 12-3, najboljeg u januaru u istoriji kluba, i izbila na čelo lige. Među Garnetovim konkurentima za naslov igrača meseca na Zapadu bio je i Peđa Stojaković.

 Red je vodio Bakse do skora 11-5 uz prosek od 22,4 poena po utakmici. U dva navrata, protiv Orlanda i Nju Orleansa osmi strelac lige postizao je po 40 poena – rekord karijere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: