FIFA menja pravila, tzv Kosovo bilo presedan

FIFA navodno razmatra promenu pravila u vezi sa igranjem za različite reprezentacije.

Izvor: MLJ

Subota, 21.10.2017.

09:49

FIFA menja pravila, tzv Kosovo bilo presedan
Na fotografiji Samir Ujkani / Getty images

Poznato je da igrači koji su prošli mlađe selekcije jedne reprezentacije mogu da u seniorskoj konkurenciji nastupaju za drugu i takvih primera ima mnogo.

Međutim, kada se upiše bar jedan zvaničan takmičarski nastup za seniorski tim neke nacionalne selekcije dolazi do problema. FIFA bi možda ovo pravilo mogla da pomeri i omogući igračima da u seniorskoj konkurenciji menjaju nacionalni dres.

To se nije odnosilo na novoformirane države, a baš je u tom smislu igranje Samira Ujkanija za tzv Kosovo presedan. Golman Frosinonea je branio za Albaniju dok igranje međunarodnih prijateljskih utakmica nije omogućeno tzv Kosovu.

"Ima toliko pitanja koja su se promenila tokom godina jer se svet menja, ima mnogo imigracija i kretanja stanovništva. Ima pitanja nacionalnosti koja 'iskaču' širom sveta, u Africi, u Aziji i KONKAKAFU i pravo je vreme da se pogleda na to i razmotre se rešenja, bez povrede integriteta igre", rekao je predsednik KONKAKAF zone Viktor Montaljani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: