Novica za B92: Igrači moraju da rastu kroz Evropu

Kapiten Partizana Novica Veličković istakao je za B92 da bez obzira što klub nema ambicije u Evrokupu, igrači moraju da iskoriste to takmičenje da napreduju.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 16.10.2017.

18:00

Novica za B92: Igrači moraju da rastu kroz Evropu
Foto: StarSport

Crno-beli su sezonu u ABA ligi počeli sa dva poraza, nakon čega su zabeležili dve pobede u nizu.

"Imali smo prvih nekoliko utakmica koje smo mogli da dobijemo što bi nam stvarno otvorilo sezonu. Mnogo je teže kad startuješ 0-2 pa moraš da dobiješ sledeću. Dobili smo dve za redom što je dobro, vratili smo se u gornji deo i to je jedino bitno. Početak kao početak, svaki je težak, svaki je naporan. Ekipa se upoznaje, pripremni period je potpuno druga stvar, nema pritiska treba samo da igraš. Sezona kad počne to je sasvim nešto drugo", rekao je Veličković za B92. Vrlo bitan trijumf srpski velikan je ostvario proteklog vikenda u Zadru.

"Tamo je uvek teško dobiti, ali mi smo funkcionisali dobro tokom svih 40 minuta, osim možda dva-tri minuta na kraju kada su se vratili. Ali tada smo nagrađeni Vanjinim šutom o table zbog dobre borbe i velike želje tokom celog meča", istakao je krilni centar Partizana.

Trijumf u Dalmaciji je donekle zalečio rane nakon ubedljivog poraza na startu Evrokupa, za koji je trener Miroslav Nikolić naglasio da nije prioritet tima.

"Digao nas je taj poraz. Nije prijatno izgubiti 30 razlike. Razumem trenerove reči. Poenta je da nam niko neće oguliti kožu zbog toga, ali Evropa je Evropa. Igrači moraju da rastu kroz Evropu, svi smo mi rasli kroz evropska takmičenja. Onda nam je ABA dolazila lakše kao takmičenje jer je Evrokup mnogo teži. Imaš malu priliku, nekoliko kikseva i ti si van igre. Sigurno će značiti svakom igraču da igra maksimalno u tom takmičenju", naglasio je Veličković.

U nastavku sezone Partizan bi trebalo da bude znatno konkurentniji s obzirom da je konačno stiglo dugo najavljivano pojačanje u reketu – Samardo Semjuels.

"Ambicija je uvek ista, Partizan je Partizan. Stranac dolazi da donese kvalitet. To je jedino što je nama potrebno. Videćemo. Ne volim da igram o nekome ili nečemu pre nego što to vidim. Igrao sam protiv njega u Milanu, dosta je visok, veoma jak čovek. Nisam ga gledao od tada. Znam mu karijeru, gde je igrao posle, pratiš košarku pa vidiš. Nije lako uključiti igrača kad počne sve, ali samo da krene", zaključio je Veličković.

Partizan sledeći meč igra u sredu, dočekuje litvanski Lijetuvos Ritas u "Pioniru" u drugom kolu Evrokupa, a potom na istim mestu čeka Igokeu, u petom kolu ABA lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: