"Biće drugačije kada se Novak, Rafa i ja povučemo"

Švajcarski teniser Rodžer Federer smatra da tenis neće biti tako dobar kada se on, Novak Đoković i Rafa Nadal povuku iz sveta „belog sport“.

Izvor: B92

Subota, 14.10.2017.

09:50

Foto: Gettyimages

"Osetiće se praznina kada se Rafa, Novak ili ja povučemo, ili bilo ko je u igri 15- 20 godina i ko je ostvario tolike rekorde, što svakako nas trojica jesmo".

Iako tenis neće biti isti kada se velika trojka povuče, Rodžer ističe da će nova generacija doneti i novu tenisku publiku.

"Ja se nadam da će naši navijači i dalje da prate tenis, a možda i ne. Točak će nastaviti da se okreće, kao i svi Mastersi, turniri serije 500 i 250, kao i Slemovi i završni turniri. To će stvoriti nove igrače, nove legende, nove članove Kuće slavnih” rekao je drugi teniser sveta i dodao:

"Mislim da će sve biti u redu, sve dok poštujemo ono što su bivši igrači ostavili iza sebe, sve dok se budemo sećali onih koji su prokrčili put. I zbog toga sam siguran da će sa tenisom sve biti u redu. Biće potrebno prilagođavanje isvakako će biti drugačije, ali ne i lošije”, zaključio je Federer koji u Šangaju igra u polufinalu protiv Huan Martina Del Potra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: