Konta povređena, Garsija na završnom turniru

Francuskinja Karolin Garsija plasirala se na završni turnir u Singapuru, pošto se Britanka Džoana Konta povukla sa Kupa Kremlja zbog povrede, saopštio je WTA.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.10.2017.

19:18

Konta povređena, Garsija na završnom turniru
Getty images

Garsija je zauzela osmo mesto u trci za plasman na završni turnir, pošto se Konta nije oporavila od povrede levog stopala.

Ona zbog povrede ne igra na turniru u Hong Kongu ove nedelje.

Britanka je u julu ostvarila najbolji plasman u karijeri na WTA listi, četvrto mesto, pošto je stigla do polufinala Vimbldona. Ona je zatim na poslednjih pet turnira izgubila mečeve prvog kola i pala je na 10. mesto svetske rang-liste, a Garsija je u međuvremenu osvojila turnire u Pekingu i Vuhanu i osvojila važne bodove.

Garsija je postala prva Francuskinja od 2006. godine i Ameli Morezmo koja se plasirala na završni turnir. Osim Garsije na završni turnir su se plasirale Rumunka Simona Halep, Špankinja Garbinje Mugurusa, Čehinja Karolina Pliškova, Jelina Svitolina iz Ukrajine, Amerikanka Venus Vilijams, Dankinja Karolina Voznijacki i Letonka Jelena Ostapenko.

Završni WTA turnir održaće se od 22. do 29. oktobra u Singapuru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: