Mesi het-trikom odveo Argentinu na Mundijal

Lionel Mesi je posle Barselone postao i heroj Argentine – odveo je svoju reprezentaciju na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine!

Izvor: B92

Sreda, 11.10.2017.

08:47

Mesi het-trikom odveo Argentinu na Mundijal
EPA-EFE/JOSE JACOME

Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala se Mundijkal, pošto je tokom noći u gostima pobedila Ekvador sa 3:1 u poslednjem kolu južnoameričkih kvalifikacija, a sva tri pogotka delo su jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Ekvador, koji je i pre poslednjeg kola izgubio šanse za prolaz dalje, poveo je već u prvom minutu golom Romarija Ibare, ali je potom na scenu stupio Lionel Mesi i het-trikom odveo vicešampione sveta u Rusiju.

Golovima u 12, 20. i 62. minutu Mesi je sprečio scenario da se Argentina prvi put od 1970. godine ne nađe na Mundijalu.

Iako su ‘Gaučosi’ doživeli pravi šok i primili najbrži gol otkad igraju kvalifikacije, konsolidovali su se i, na krilima fantastičnog Mesija, na skoro 3.000 metara nadmorske visine napravili preokret. Prvo je momak iz Rosarija izjednačio nakon lepog duplog pasa sa Di Marijom, da bi osam minuta kasnije oduzeo loptu odbrani domaćina i zakucao je pod prečku

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a Mesi nije dozvolio da i ovoga puta ne oduševi fudbalsku javnost – u 62. minutu je nanizao nekoliko protivničkih igrača i divnim lobom sa ivice kaznenog prostora odveo Argentinu u Rusiju.

Argentina je tako, na kraju, zauzela treće mesto u južnoameričkim kvalifikacijama sa 28 bodova. Svoje mesto na Svetskom prvenstvu iz Južne Amerike još ranije je obezbedio Brazil, a prošle noći su to uradili i Urugvaj pobedom nad Bolivijom od 4:2, kao i Kolumbija remijem sa Peruom 1:1. Peruanci će imati priliku da na svetskoj smotri igraju prvi put posle 1982, zahvaljujući pogotku iz slobodnog udarca Paula Gerera.

On je savladao Davida Ospinu u 82. minutu i anulirao vođstvo koje je doneo Hames Rodriges, rastuživši tako Čile i Paragvaj. Peto mesto na tabeli južnoameričkih kvalifikacija osvojio je Peru i ta selekcija će se za mesto u Rusiji boriti protiv Novog Zelanda u interkontinentalnom baražu.

Brazil je prošle noći slavio protiv Čilea sa 3:0 i tako dvostrukog uzastopnog šampiona Južne Amerike ostavio bez plasmana na šampionat sveta. Strelci za ‘Selesao’ bili su Paulinjo i Gabrijel Žezus dva puta. Reprezentacija Brazila je kvalifikacije završila sa 41 bodom, deset manje je osvojio Urugvaj, Argentina je treća sa 28, dok Kolumbija ima 27. Petoplasirani Peru je osvojio 26 bodova.

Čile je takođe sakupio 26 bodova, Paragvaj 24, Ekvador četiri boda manje, Bolivija je kvalifikacije završila sa 14 bodova, a Venecuela sa deset.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: