Radomir Antić i zvanično na klupi Selte

Izvor: B92, AFP

Sreda, 28.01.2004.

20:22

Default images

Radomir Antić predstavljen je u četvrtak kao novi trener španskog prvoligaša Selte iz Viga. Na konferenciji za novinare u Vigu, predsednik Selte Horasio Gomez poželeo je srpskom treneru da dugo ostane na "Balaidosu".

Iako na zvaničnom sajtu kluba nisu saopšteni detalji ugovora niti koliko će trajati, španski mediji prenose da će Antić ostati u Galiciji do kraja sezone uz opciju produženja ugovora na još nekoliko godina.

Antić je na klupi tima iz Galicije zamenio Migela Anhela Lotinu, koji je zbog loših rezultata u nacionalnom prvenstvu podneo ostavku u ponedeljak, dan pošto je galicijski klub poražen na svom terenu od Real Sosijedada sa 5:2. Antić je u četvrtak odmah održao prvi trening sa ekipom i pohvalno se izrazio o kvalitetu igrača i najavio borbu za vrh.

"Radujem se što ću opet morati da se dokazujem sebi i da pokažem da li sam sposoban da se izborim sa ovako teškim poslom. I ranije sam preuzimao klubove koji su bili u sličnim situacijama i uz pozitivan pristup dolazili smo na vrh. Nadam se da će se slično dogoditi i sa
Seltom", izjavio je Antić nakon što je zvanično postavljen za novog trenera Selte iz Viga.

Selta se trenutno nalazi na 17. mestu na tabeli i ima samo bod više od prvog tima u zoni ispadanja. Antić je ugovor potpisao do kraja sezone, a on će biti produžen ukoliko ekipa obezbedi plasman u evrokupove. Selta se plasirala u osminu finala Lige šampiona, gde će igrati sa Arsenalom 

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Antić je vodio Atletiko Madrid (doneo im duplu krunu 1996. godine), Ovijedo, Real i Barselonu. Prošle sezone u sličnoj situaciji dovela ga je Barselona, koja je bila na ivici katastrofe. Antić je klub vratio u formu i doveo ga do Kupa UEFA, ali je novi predsednik Đoan Laporta odbio da mu produži ugovor i doveo Franka Rajkarda.

Tokom jeseni Antić je važio za glavnog kandidata za mesto menadžera Totenhema, kada je u londonskom klubu otkaz dobio Glen Hodl. Međutim, “Pevci” su već sklopili predugovor sa Đovanijem Trapatonijem, koji najverovatnije ide u severni London posle Evropskog prvenstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: