Milorad Mažić je najbolji sudija na svetu!

Milorad Mažić trenutno važi za najboljeg sudiju na svetu, prema statističkim podacima specijalizovanog sajta "World Referee".

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.10.2017.

11:27

Milorad Mažić je najbolji sudija na svetu!
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Mažić je već dugi niz godina bez premca najbolji srpski sudija, a u poslednje vreme je počeo da dobija zaslužene pohvale na međunarodnom nivou – delio je pravdu na utakmicama Lige šampiona, Lige Evrope i kvalifikacija za svetska i evropska prvenstva, ali i na najvećim turnirima na planeti.

Kruna karijere za sada mu je bio Superkup Evrope 2016. godine između Real Madrida i Sevilje, kao i finale ovogodišnjeg Kupa konfederacija.

Sajt "World Referee" se bavi analizom brojnih statističkih podataka, na osnovu kojih se dodeljuju bodovi, a arbitar iz Vrbasa ove sezone zauzima treću poziciju iza Slovenca Slavka Vinčića i Feliksa Briha iz Nemačke.

Međutim, kada se u obzir uzme poslednjih 10 godina i uporedi sa učinkom ostalih njegovih kolega, Mažić čvrsto drži prvo mesto ispred zvučnih imena – Džunejta Čakira Hauarda Veba. Lista se automatski ažurira na osnovu dobrih odluka, kontrole igre, grešaka, žutih kartona, prednosti, penala...

Posle njih slede Bjern Kujpers i Feliks Brih, dok prvih 10 kompletiraju Viktor Kasai, Ravšan Irmatov, Frank de Blekere, Pedro Proensa i Horhe Larionda.

Osim toga, Milorad deli i prvo mesto sa Bibijanom Štajnhaus za najvišu dobijenu ocenu za jednu odsuđenu utakmicu – za duel Mađarske i Belgije u osmini finala Evropskog prvenstva 2016. godine, koju su ‘Đavoli’ dobili sa velikih 4:0, njegovo suđenje ocenjeno je ocenom 9,9 od maksimalnih 10 bodova.

Mažić se u poslednje vreme nalazi na udaru kritika članova Crvene zvezde koji su tražili njegovo doživotno izuzeće sa utakmica 'crveno-belih'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

223 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: