Tenis ima novu kraljicu – Simonu Halep

Rumunska teniserka Simona Halep pobedila je Jelenu Ostapenko u polufinalu Pekinga 6:2, 6:4. Pobeda je još slađa jer po prvi put postaje najbolja na svetu.

Izvor: MLJ

Subota, 07.10.2017.

13:58

Tenis ima novu kraljicu – Simonu Halep
Getty images

Imala je Halep još jedan dodatni motiv da pobedi Ostapenkovu.

Njih dve su igrale i u finalu Rolan Garosa u junu i tada je Ostapenko šokirala Rumunku i sprečila je da preuzme prvo mesto na WTA listi.

Halep ovog puta nije ostavila mnogo prosotra Letonki da se nada. Već od starta je krenula ubedljivo i u prvom gemu na servis protivnice napravila brejk bez izgubljenog poena.

Potvrdila je brejk narednim servisom i do sedmog gema je svaka od igračica čuvala svoj servis. U sedmom, veoma uzbudljivom gemu sa mnogo preokreta Halep koristi petu brejk šansu i dolazi do 5:2, da bi narednim servisom kao na početku, bez izgubljenog poena potvrdila set.

Ostapenko je u drugi ušla nešto ubedljivije. Osvojila je prvi gem i prepustila jedan poen protivnici. Onda su usledila dva zanimljiva gema karakteristična za ženski tenis. Brejk i ribrejk u petom i šestom gemu drugog seta. Prvo je Halep oduzela servis Ostapenko, da bi Letonka u sledećem uzvratila.

Njeno vraćeno samopouzdanje nije dugo potrajalo budući da je na 4:4 još jednom izgubila svoj servis, a u narednom je Halep samo potvrdila pobedu posle sat i 17 minuta igre.

U finalu će igrati protiv bolje iz duela Karoline Garsije i Petre Kvitove. Da bi se domogla prvog mesta, Halepovoj je bilo potrebno da prođe do finala i u eventualnom duelu neizgubi od Jeline Svitoline da bi sa teniskog trona spustila Garbinje Mugurusu.

Karolin Garsija joj je učinila uslugu izbacivši Svitolinu u četvrtfinalu, pa će na narednoj WTA listi sve igračice gledati u leđa Rumunki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: