Mesi nemoćan, nula Brazila, Sančes heroj Čilea

Fudbaleri Argentine odigrali su nerešeno, 0:0, pred domaćom publikom sa Peruom u 17. kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: PT

Petak, 06.10.2017.

08:10

Mesi nemoćan, nula Brazila, Sančes heroj Čilea
Getty Images

Lionel Mesi i drugovi bili su nemoćni pred golom Pedra Galese i zabeležili su četvrtu uzastopnu utakmicu bez pobede.

"Gaučosi" se nalaze van prvih pet mesta koje vode na Mundijal i u poslednjem kolu će im biti potrebna pobeda kako bi igrali u Rusiji 2018. godine.

Argentina je dominirala utakmicom pošto je svaki statistički podatak bio na njihovoj strani. Posed lopte 59 na prema 41, šutevi u okvir gola sedam na prema jedan...

Međutim, tokom devedeset minuta igre lopta nije htela u gol. Možda najbolju priliku Argentina je imala u 47. minutu kada je Mesi promašio iz veoma dobre pozicije – njegov šut je okrzao stativu.

Do kraja su pokušavali i Benedeto, Gomes i Rigoni, ali pogotka nije bilo. Peru tako odnosi kući veoma važan bod. U noći iza nas važne trijumfe ostvarili su Čile i Paragvaj, dok su Urugvaj i Brazil u svojim mečevima odigrali bez golova.

Čile je pred domaćom publikom pobedio Ekvador sa 2:1, a golove za domaći sastav postigli su Vargas u 22. minutu i Sančes u 85. koji je tako ponovo bio heroj svog tima.

Ekvador se u 82. minutu ponadao da bi mogao do boda pošto je Ibara izjednačio, međutim sve nada raspršio im je krilni napadač Arsenala.

Neverovatan preokret video se u Kolumbiji gde je Paragvaj u poslednjih nekoliko minuta utakmice uspeo da dođe do trijumfa. Domaći sastav vodio je od 79. minuta golom Falkaa, ali je onda usledila prava drama.

Oskar Kardozo je prvo izjednačio u 89. minutu, da bi u 90+2 minutu Sanabrija doneo veliki preokret i još veću pobedu Paragvaju.

"Selesao" je već ranije obezbedio plasman na Svetsko prvenstvo, a u pretposlednjem kolu igrali su 0:0 na gostovanju Boliviji.

Poslednje kolo južnoameričkih kvalifikacija igra se za pet dana kada će se sastati: Brazil – Čile, Ekvador – Argentina, Paragvaj – Venecuela, Peru – Kolumbija, Urugvaj – Bolivija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: