Nemci i Englezi čekirali karte, hrabri Škoti

Reprezentacije Engleske i Nemačke obezbedile su pobedama plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji pobedama u svojim utakmicama grupa F i C.

Izvor: MLJ

Četvrtak, 05.10.2017.

23:05

Nemci i Englezi čekirali karte, hrabri Škoti
Getty images

Englezi su u poslednjim trenucima meča pobedili Sloveniju sa 1:0, a Nemci su bili ubedljivi protiv Severne Irske sa 3:1.

Momak koji je tokom septembra rešetao mreže u Premijer ligi, ovoga puta je pogodio i za "Gordi Albion" u pobedi nad Slovencima.

Centarfor Hari Kejn je doneo pobedu Englezima u 94. minutu nakon što je iskoristio sjajan centaršut Kajla Vokera. Samo je pružio kopačku napadač Totenhema i Englezi sa 23 boda mogu da se pakuju.

Priliku su imali i Slovenci. Na početku drugog poluvremena, Bojan Jokić udara loptu glavom nakon centaršuta, ali je Hart na mestu, a rezultat je ostao 0:0.

Englezi su potom bili konkretniji, napadali su, pretili i Sterling, Kejn i Rašford, ali gola nije bilo sve do nadoknade vremena. Slovenija porazom ostaje na 14 bodova, a njen poraz je iskoristila Škotska koja je pobedom nad Slovačkom uspela da "preskoči" i Sloveniju i Slovačku i sada se nalazi na drugom mestu iza Engleske sa 17 bodova.

Jedini gol za Škote je dao Slovak Martin Škrtel kada je protivnički centaršut u 89. minutu sproveo u svoju mrežu u pokušaju da reaguje isrped napadača Škotske. Slovačka nakon poraza ima 15 bodova.

U preostalom meču grupe F remizirale su Malta i Litvanija, pa je Malta sa 1:1 uspela da dođe i do prvog boda u ovim kvalifikacijama i trećeg gola u devet mečeva. Poveli su Maltežani u 23. minutu golom Agijusa, a Litvanija je izjednačila golom Slivke u 53. minutu. Litvanija ima šest bodova i na pretposlednjem je mestu ispred poslednjeplasirane Malte.

Grupa C

Getty images
Nemci ništa nisu prepuštali slučaju u derbiju čela tabele grupe C. Bili su ubedljivi protiv Severne Irske i pobedom 3:1. Krenuli su silovito već od drugog minuta kada je fantastičnim udarcem sa distance Sebastijan Rudi pogodio mrežu Severne Irske po prvi put.

Priliku da dupliraju prednost imali su već u osmom minutu preko Sandra Vagnera čiji je pokušaj sprečio Majkl Mekgovern. U tim trenucima je Sandro Vagner bio veoma aktivan u napadu, imao je još jedan pokušaj u prvih petnaestak minuta pre nego mu se upornost isplatila.

U 21. minutu je odlično šutirao sa malo manje od dvadesetak metara i pogodio. Kori Evans je pokušao za Severnu Irsku, ali je njegov pokušaj odbranjen. Imali su Nemci još nekoliko prilika do 86. minuta kada je Džošua Kimih pogodio za 3:0 i pečat na sjajnu utakmicu Nemaca. Njihovi protivnici su uspeli da ublaže poraz u nadoknadi vremena golom Džoša Meginisa.

Nemačka ima 27 bodova, a Severna Irska ostaje na 19. Nemačka u poslednjem kolu igra protiv Azerbejdžana, a Severna Irska protiv Norveške.

Norveška je sa čak 8:0 pobedila San Marino. Pitanje pobednika je u prvom poluvremenu već bilo rešeno, Norveška je tresla mrežu u osmom minutu preko Henriksena, 14. i 17. preko Kinga, da bi se u 39. upisao i Muhamed Elijunusi. Isti igrač je pogađao i u 48. i 68. minutu, a preostala dva pogotka su dali Selanes u 58. i Lines u 86. minutu.

Norvežani su posle pobede četvrti sa 10 bodova i nemaju šanse ni za baraž. San Marino je poslednji bez bodova. U preostalom meču odigranom ranije danas, Češka je loše kvalifikacije ublažila pobedom nad Azerbejdžanom 2:1 i sada je sa 12 bodova na trećem mestu.

Grupa E

Getty images
U grupi u kojoj je Crna Gora kiksirala protiv Danske i poražena sa 1:0, odigrane su i utakmice između Poljske i Jermenije, odnosno Kazahstana i Rumunije. Crnogorci su vrlo verovatno propustili šansu da odu u Rusiju jer je Danska pre utakmice sa Crnom Gorom imala isti broj bodova i gol razliku kao i Crna Gora.

Jedini gol za Dance je dao Eriksen u 16. minutu, kod Crnogoraca se povredio Stevan Jovetić u 20. minutu i to je bilo veliki hendikep za "đetiće".

Poljaci su bili siloviti proitv Jermena sa 6:1 i uz het-trik Roberta Levandovskog ( su uspeli da dođu na korak od direktnog plasmana na Mundijal u Rusiji. Osim Levandovskog (18, 25. i 64. minut) u strelce su se za Poljsku upisivali i Grosicki (2. minut), Blaščikovski (58.) i Volski u 89. minutu.

Rumunija je pobedila Kazahstan sa 3:1. Dva gola za Rumune u prvom poluvremenu je dao Budesku (33. i 38. minut), a treći je dao Keseru u 73. a konačan rezultat meča je postavio Turisbek u 82. minutu meča.

Poljska je prva u grupi sa 22 boda i treba joj bod u poslednjem kolu da bi i definitivno otišla u Rusiju, Danska je druga sa 19 bodova, Crna Gora je treća sa 16, a slede Rumunija, Jermenija i Kazahstan sa 12, 6 i 2 boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: