Šok i za Klivlend, Dalas protiv Bulsa na +47!

Klivlend Kavalirsi snažno su se pojačali pred novu sezonu u NBA ligi, ali je jasno da će im biti potrebno mnogo vremena da se uigraju.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.10.2017.

09:22

Šok i za Klivlend, Dalas protiv Bulsa na +47!
Photo by Tom Pennington/Getty Images

U želji da prekinu dominaciju Golden Stejt Voriorsa, Kavsi su doveli nekoliko zvučnih pojačanja, među kojima su Ajzea Tomas, Derik Rouz i Dvejn Vejd, ali je prva predsezonska utakmica pokazala da će sve i dalje mnogo zavisiti od Lebrona Džejmsa.

‘Kralj’ nije igrao na startu priprema i ekipa Tajrona Lua doživela je ubedljiv poraz od Atlanta Hoksa, rezultatom 109:93.

Glavni igrači dobili su nešto manje od 14 minuta na parketu, a iako su vodili posle prve četvrtine, rival je preokrenuo i držao potpunu kontrolu nad utakmicom sve do samog kraja. Kao ni Lebron, Ajzea Tomas je propustio susret, dok su Vejd i Rouz postigli po 7 poena.

Najefikasniji je, na iznenađenje mnogih, bio Kej Felder sa 13 poena, jednim više od Kevina Lava.

S druge strane, Denis Šruder predvodio je Hokse sa 18 poena i 4 asistencije, Turen Prins je imao 15 poena i 8 skokova, dok je Divejn Dedmon stao na 13 poena. Košarkaši Denvera pokazali su još jednom da su ove godine spremni za plasman u plej-of, čak i bez Nikole Jokića – jednog od najboljih igrača tima. Nagetsi su nakon iznenađenja na startu predsezone protiv Golden Stejta, drugi put u kratkom vremenskom roku savladali Los Anđeles Lejkerse – 122:104.

Trener Majk Meloun odlučio je da odmori Nikolu Jokića koji ima sitnih problema sa desnim laktom, ali to nije smetalo saigračima da lako izađu na kraj sa rivalom.

Već u prvoj četvrtini ubacili su 41 poen i imali dvocifrenu prednost, na poluvreme otišli sa +22 i, da nije bilo opuštanja u poslednjoj deonici, trijumf bi bio mnogo ubedljiviji.

Čak sedmorica igrača imala su dvocifren učinak – najefikasniji je bio Kenet Farid sa 25 poena i 7 skokova, Džamal Mari je dodao 20, Huan Ernangomes je postigao 18, dok je Mejson Plamli dabl-dablom odmenio Jokića (13 poena, 14 skokova i 7 asistencija).

Najbolji u redovima ‘Jezeraša’ bio je Kajl Kuzma sa 22 poena, ali ga je ispratio samo Džordan Klarkson, koji je dodao 13. Dalas je protiv Čikago Bulsa dobio poslednju četvrtinu sa neverovatnih 44:11 i došao do izuzetno ubedljive pobede rezultatom 118:71. Meveriksi su pre toga imali +14, pa je na kraju tim koji vodi Rik Karlajl završio duel sa 47 razlike.

Meveriksi su odlično rasporedili poene, u listu strelaca se upisalo čak 16 igrača, a najefikasniji je bio Herison Barns sa 17 poena. Denis Smit Džunior je pružao sjajnu podršku sa 14 poena, Klavel je završio sa 12, jednim više od Džej-Džej Baree.

Bulsi su odigrali veoma lose u napadu, pogodili samo 28 šuteva iz 81 pokušaja iz igre, pa su se istakli jedino Zipser i Robin Lopes sa po 12 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: