Košarkašice Partizana pobedom otvorile sezonu

Košarkašice Partizana startovale su pobedom u regionalnoj WABA ligi.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.10.2017.

08:00

Košarkašice Partizana pobedom otvorile sezonu
B92

’Crno-bele’ su u novobeogadskoj hali Ranko Žeravica savladale zagrebački Medveščak, 65:61, u utakmici igranoj u neobičom ambijentu.

Pred više od 3000 gledalaca, a posle koncerta Grupe JNA, viđena je zanimljiva utakmica koja je odlučena u samoj završnici.

Povodom proslave 72. rođendana sportskog društva iz Humske koncertom je stvorena atmosfera koja je prilično neuobičajena za košarkaške utakmice. Nekoliko hiljada navijača Partizana je, uz baklje, bodrilo novu ekipu ’crno-belih’, a posle dosta muka, ekipa koju sa klupe predvodi Blagoja Ivić, a na parketu Miljana Bojović, stigla je do pobede.

U hali punoj dima od pirotehničkih sredstava domaće košarkašice su na samom startu stekle veliku prednost. Ipak, posle 14:4 prva deonica završena je vođstvom gošći, a do samog kraja nijedna ekipa nije mogla do značajnijeg vođstva.

U finišu je odučio individualni kvalitet domaćih košarkašica.

Ivanka Matić postigla je 17 poena, Olga Stepanović 11, a Rada Vidović devet, od toga i trojku odluke u poslednjem minutu za 64:60.

Veoma teška i neizvesna utakmica, kao što smo i očekivali u najavi. Mislim, da smo igrali u velikom grču. Ekipa Medveščaka je brza i konkretna ekipa, ali smo malo pametnije odigrali na kraju i uz malo sreće i fenomenalnom trojkom Rade Vidović uspeli da pobedimo,“ rekao je posle utakmice Blagoja Ivić, trener Partizana 1953.

Košarkašice Partizana u drugom kolu WABA gostuju u Dubrovniku, ekipi Raguse. Taj meč igra se 11. oktobra, a ovog vikenda kreće i domaća liga. U prvom kolu ’crno-bele’ gostuju u Vrbasu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: