Porzingis: Bolje za nas da igram krilnog centra

Košarkaš Njujork Niksa Kristaps Porzingis kaže da je za njegovu ekipu bolje da igra na poziciji krilnog centra umesto centra, javlja Njujork Dejli Njuz.

Izvor: MLJ

Sreda, 04.10.2017.

21:41

Porzingis: Bolje za nas da igram krilnog centra
Getty images

Porzingis je visok 221 centimetar i ima sve predispozicije za najviše mesto na parketu, ali ima i neverovatan osećaj pri šutu i tajming za skok.

"Mislim da je bolje za nas da igram na četvorci posebno jer igram protiv četvorki koje ne mogu da šutiraju protiv kojih mogu mnogo da uradim. Kada igram protiv centara, borim se sa mnogim snažnijim igračima mnogo puta i trošim više energije. Očigledno, u napadu imam prednost na centru, ali se bolje osećam igrajući krilnog", rekao je Porzingis.

On je bio jedan od najboljih pojedinaca na Evrobasketu završenom prošlog meseca. Njegova Letonija je došla do četvrtfinala u kome je bolja bila Slovenija 103:97, koja je kasnije postala i šampion kontinenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: