Miler nedovoljan za pobedu, Ros za slavlje Mornara

Košarkaši Mornara pobedili su Partizan u drugoj utakmici ovosezonske ABA lige sa 83:81 u dramatičnoj završnici u Baru.

Izvor: MLJ

Sreda, 04.10.2017.

17:00

Miler nedovoljan za pobedu, Ros za slavlje Mornara
StarSport

Pobedu Mornaru je bukvalno u poslednjoj sekundi doneo Brendis Rejli-Ros fantastičnim šutem sa poludistance.

Marko Čakarević je u prethodnom napadu promašio trojku koja je mogla da donese ključnu prednost Partizanu, pa je Mornar pobedio i u reprizi četvrtfinala Superkupa ABA lige od pre petnaestak dana.

Najefikasniji u pobedi Mornara je bio upravo Rejli-Ros sa 18 poena, drugi ključni igrač je bio Nidam sa 15, a Luković je imao 13 uz sedam skokova. Pavić je imao isto toliko skokova s tim što je u napadu uhvatio čak pet.

U ekipi Partizana je ubedljivo najbolji bio Patrik Miler koji je preuzeo igru Partizana nakon glupog kiksa i isključenja Najdžela Vilijams-Gosa. Miler je imao 20 poena, Vanja Marinković 11, a Marko Čakarević je ubacio deset.

Crno-beli nisu briljirali od starta priprema, do sada su poraženi od Oldenburga, Bešiktaša, Mornara, najsvežiji je do sada bio poraz u ABA ligi od MZT Skoplja, a sada su već vidljivi veliki problemi u igri Partizana.

Poraz u Baru od istog protivnika kao da nije dovoljno motivisao flegmatični Partizan na početku meča sa Mornarom. Mornar je već na startu poveo sa 5:0 i najavio još jednu dobru partiju. Prednost Barana je ekspresno rasla, trojke su pogađali gotovo kao Golden Stejt Voriorsi i prednost od 15 poena već u prvoj četvrtini nije previše čudila.

Prva četvrtina u kojoj je Mornar dao nestvarnih 36 poena dovoljno pokazuje koliko je Partizan delovao loše na terenu.

Nezaustavljivi su za odbranu Partizana bili i Vranješ spolja i Nidam spolja i iznutra, a namučio ih je Rejli-Ros, koji je na kraju i odlučio utakmicu. Pod košem je bilo mnogo poteškoća kada god bi Uroš Luković bio u igri zbog kontrole skoka koje su "Mornari" povremeno hvatali u serijama pod košem Partizana.
StarSport
Osim toga, Mornar je fanastično šutirao trojke (10/22, imali su i 7/10 u jednom trenutku), a Partizan ih nije pogađao uopšte (na kraju 4/14). Prvu je za crno-bele pogodio Mihajlo Andrić tek na kraju prvog poluvremena u trenucima kada je Mornar već imao sigurnu dvocifrenu prednost.

Ipak, Partizan u nastavku uspeva da se vrati u igru postepeno i da smanji prednost Mornara. Barani su potpuno stali u poslednjoj četvrtini, promašivali su i zicere i davali Partizanu mnogo šansi da se vrati u meč.

Crno-beli su mnogo grešili, ali na kraju uspeli da dođu na samo jedan posed od pobede. Naskok i šut Patrika Milera za dva poena doneo je izjednačenje Partizanu na 81:81, a isti igrač je u poslednjem napadu Partizana ostavio Čakarevića samog na levom boku "kao duha".

Čakarević šutira, promašuje, na drugoj strani tu grešku ne pravi Rejli-Ros i Mornar sa zvukom sirene u neverovatno uzbudljivoj utakmici nanosi Partizanu drugi poraz u isto toliko utakmica nove sezone ABA lige.

IV četvrtina

StarSport
40' Miler izjednačuje za za Partizan! Partizan ima 81:81 i napad za pobedu. Čakarević promašuje trojku, na drugoj strani pogađa Rejli-Ros i Mornar pobeđuje u poslednjoj sekundi za 83:81.

39' Trojka Mihajla Andrića. Andrić pogađa posle dodavanja Milera, a na drugoj strani Luković pogađa jedno i drugo bacanje promašuje za 80:76. Miler iznuđuje penale, pogađa oba, a Veličković promašuje. Nidam promašuje trojku.

38' Kakva trojka Nidama u kakvom trenutku! Pogađa plej Mornara za plus šest i 77:71, Miler je imao šansu da sa boka vrati trojku, umesto toga je prošao i pogodio za dva, a Luković posle katastrofalnog kiksa hvata loptu pod obručem Partizana nakon promašenih slobodnih bacanja Rosa i pogađa za dva i 79:73.

37' Spetljao se Nidam, okliznuo, bacio se na loptu Novica Veličković, loptu je pokupio Marinković i pogodio u kontri za 74:69. Nova kontra Partizana posle promašaja Nidama, istrčava Miler i pogađa pod kontaktom za 74:71 i potpuno neizvesnu završnicu!

36' Partizan u poslednjih sedam minuta ima seriju 14:4 ukupno. Andrić posle promašaja Veličkovića hvata skok u napadu, ali dodaje iza leđa pod košem, a lopta se od Marinkovića odbija u aut. Delovalo je kao da je Partizan propustio veliku šansu, ali...

35' Pavić promašuje dva slobodna bacanja, ali ih promašuje i Novica Veličković. Lopta mu se odbija u ruke i potom iz igre pogađa za minus od sedam poena, 74:67 za Mornar.

34' Velika greška Vilijams-Gosa u situaciji kada su gosti mogli dodatno da smanje prednost, ali i odlična odbrana Nidama. Iščačakao je loptu Gosu u prodoru i ona se od Partizanovog igrača odbila u aut. Imali su sreću crno-beli jer je Pavić u sledećoj akciji napravio faul u napadu. Ali onda ogroman kiks Vilijams-Gosa koji prodoru ulazi u putanju Bakiću, a Bakić uspeva da iznudi nesportsku i isključenje za Partizanovog Amerikanca.

33' Pogodak Rejli-Rosa sa linije penala i potom Mugoše iz teške pozicije za dva, vraćaju +12, ali Gavrilović bacanjem i Veličković flouterom smanjuju na 74:65.

32' Konačno trojku pogađa i Novica Veličković. Ostao je direktno naspram koša sam kapiten crno-belih i pogodio za jednocifrenu prednost Mornara. 71:62. Pretohdno je Vanja Marinković izblokiran i Luković ga je sprečio da još smanji prednost Mornara.

31' Fantastična kombinacija na startu poslednje četvrtine koju poenima kruniše Gavrilović! "Odbojka" Novice Veličkovića i Gavriloviću ostaje samo da spusti loptu u koš.

III četvrtina

StarSport
30' Vilijams-Gos dodaje do Veličkovića, kapiten promašuje još jednu otvorenu trojku, a Mornar pronalazi Lukovića u reketu i ovaj pogađa jedno slobodno bacanje. Tek drugu trojku za Partizan daje Vilijams-Gos, ne odgovara mu Vranješ pa na kraju treće deonice ostaje 71:57 za Mornar.

29' Marinković pogađa jedno od dva slobodna bacanja i malo smanuje prednost protivnika, a Mornar u narednoj akciji pokušava "na silu" da traži rešenja u reketu i ne koriste ga. Partizan to ne koristi jer Šalić u narednom napadu pravi faul u napadu, ali mu na identičan način odgovara Bakić.

28' Partizan ubrzava igru i smanjuje preko Čakareivća i Marinkovića na 67:53, ali još jednom Vranješ pogađa neverovatnu trojku kada najmanje treba Partizanu za 70:53.

26' Prodor Vranješa po treći put kroz "prazan" reket šeta do novih poena, a onda Rejli-Ros fantastično dribla Šalića, prolazi do reketa i zakucava 67:49.

25' Koraci Milera i pogodak Mićovića, za povećanje prednosti Mornara, 63:46, ali Vanja Marinković još jednom trči dobru tranziciju i pogađa uz faul još jednom za 63:49 posle dodatnog bacanja.

24' Veličković pogađa dva bacanja posle faula, Ros daje trojku, a Šalić pogađa u brzom narednom napadu Partizana, 61:46.

23'
Rejli-Ros pogađa dva slobodna bacanja, a igra i jednih i drugih deluje kao loša kopija "ran end gan" košarke. Dosta trčanja i loših rešenja u napadu, promašaji čitavog koša...

22' Ne koriste brojne ofanzivne skokove igrači Mornara, a posle ukradene lopte, Marinković istrčava kontru i pogađa, 56:43 za Mornar.

21' Nidam nije uspeo da odigra sličan napad kao u prvom poluvremenu, Luković promašuje iz igre, ali njegovi saigrači u više navrata hvataju lopte u napadu.

II četvrtina

StarSport
20' Luković nezaustavljiv u reketu, faulira ga Andrić a centar Mornara pogađa oba penala i prekida mini-seriju Partizana, 54:41. Partizan posle dve dobre akcije pravi faul u napadu, a rezultat ostaje 54:41 na poluvremenu. Priliku da poveća prednost nije iskoristio Rejli-Ros posle promašaja za dva u poslednjem napadu Mornara.

19' PRVA TROJKA ZA PARTIZAN! Prvu trojku za Partizan daje Mihajlo Andrić u poslednjim minutima druge četvrtine. Vranješ je pokušao da vrati trojku, nije uspeo, pa Pecarski posle dodavanja Veličkovića pogađa ispod koša i Partizan vezuje dva dobra i strpljiva napada za 52:41.

18' Nekoliko ishitrenih napada na obe strane, Miler vuče kontru Partizana i dobija faul, pogađa oba slobodna bacanja, a Luković strašno blokira Veličkovića i u napadu poentira posle prodora i promašaja Nidama, 52:36.

17' Velika borba pod košem Mornara. Novica Veličković igra na niskom postu leđima, šutira iz okreta i promašuje, ali ne pogađa. Dobro skaču igrači Partizana i iznuđuju dva slobodna bacanja od kojih jedno pogađa Vanja Marinković 47:34.

16' Nidam i Vranješ soliraju, Čakarević je dobro ispratio pleja Mornara i Nidam iz teške pozicije promašuje.

15' Fantastičan pogodak Marka Čakarevića u prodoru uz faul! Čakarević je pogodio i dodatno slobodno bacanje, ali Nidam na drugoj strani pokazuje koliko je opasan u prodoru. Ušao je kontaktom "u čuvara" što mu je otvorilo prostor za šut i pogodak od table za dva. Miler u furioznom prodoru smanuje na 47:33.

14' Novi napad u kome Bakić i Luković kombinuju za novo lako polaganje Lukovića i frustraciju Partizana, 45:26, pa pogodak Milera koliko toliko ublažava veliku prednost Mornara, 45:28.

13' Mihajlo Andrić pogađa sa poludistance posle loših slobodnih bacanja Šalića, ali na drugoj strani odličan pik end rol koji koristi Luković. Asistirao mu je Bakić i bivši centar Partizana je lako pogodio za 43:26.

12' Statičan napad Mornara "na rogovima" i Partizan konačno uspeva da se odbrani, ali na drugoj strani Miler promašuje.

11' Čakarević i Rejli-Ros pogađaju po koš, a Mornar održava prednost od 14 poena, 38:24.

I četvrtina

StarSport
10' Mugoša pogađa trojku, Šalić smanjuje zakucavanjem, ali Pavić pogađa loptu koja se nećkala na obruču, ali na kraju ušla u obruč za 36:22 na kraju prve deonice i neverovatno lošu četvrtinu Partizana.

9' Po jedan dobar prodor Rosa i Milera, pa potom nova Trojka Nidama koji nastavlja strašnu šutersku seriju Mornara u prvoj četvrtini, pet od šest ima Mornar van linije trojke, 31:17.

8' Šalić smanjuje sa linije penala na 26:14, prethodno je pogodio i Vilijams-Gos za Partizan, ali plej Partizana ima problema sa faulovima. Sakupio je već tri do sada.

7' Trojka Mićovića i trojka Rejli-Rosa povećavaju prednost Mornara koji ima petnaest poena prednosti 26:11. Đoko Šalić pogađa slobodna bacanja.

6' Kakav stepbek Nidama! NBA potez spoljnog igrača Barana koji vraća plus deset za Mornar, a Partizanu za sada ne pomaže Patrik Miler koji je u međuvremenu ušao u igru.

5' Sjajan pivot Mićovića koji dvojkom iz rolinga na košu donosi Mornaru dvocifrenu prednost od 11 poena, 17:6. Na drugoj strani Partizan nesiguran u organizaciji napada, nekoliko dobrih odbrana Mornara, a Čakarević smanjuje na 17:9, pogotkom uz dodatno bacanje.

4' Posle koša Mićovića u narednom napadu, Mornar vodi sa 12:4, Gos smanjuje na 12:6, ali onda nova trojka za Barane, ovoga puta Mićović, 15:6.

3' Nemanja Vranješ "auto-putem" do koša Partizana iz prodora! Posle pogotka Tomića za Partizan, crno-beli nisu dobro postavili odbranu, a Vranješ je imao otvoren prolaz ka košu 10:4.

2' Posle tri pogođena slobodna bacanja Nidama Mornar vodi 5:0, a trojka Bakića donosi Mornaru 8:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

346 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: