Lopetegi: Pike je motivisan

Selektor Španije Hulen Lopetegi rekao je da je Đerar Pike motivisan za nastupe u državnom timu, uprkos tome što je podržao referendum za nezavisnost Katalonije.

Izvor: SM

Utorak, 03.10.2017.

19:12

Lopetegi: Pike je motivisan
Foto: Gettyimages

Selektor je pozvao reprezentativce da se koncentrišu na fudbal, uprkos krizi koja je nastala posle referenduma u nedelju.

Navijači u Madridu su zviždali Pikeu na treningu reprezentacije, koja se priprema za poslednje dve utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Španija će igrati protiv Albanije 6. oktobra u Alikanteu, a tri dana kasnije protiv Izraela na gostujućem terenu.

Pike je glasao na referendumu o nezavisnosti Katalonije i kritikovao je policijsko nasilje nad biračima, a navijači su juče od njega tražili da napusti reprezentaciju.

Lopetegi je španskom radiju Kope rekao da je Pike i dalje motivisan, uprkos uvredama navijača.

"Pikeovo ponašanje u reprezentaciji je uvek bilo veoma dobro", naveo je selektor Španije.

On je dodao da igrači imaju pravo da privatno izražavaju svoje stavove, ali da moraju da pokušaju da izbegnu učšće u neprijatnoj situaciji koju je izazvao referendum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: