Sprečen teroristički napad kod stadiona PSŽ!

Francuska policija sprečila je teroristički bombaški napad kod stadiona PSŽ, na dan fudbalske utakmice u subotu.

Izvor: AK

Utorak, 03.10.2017.

13:12

Sprečen teroristički napad kod stadiona PSŽ!
Foto: Getty images

Kako prenose mediji, u blizini "Parka prinčeva" je nekoliko sati uoči utakmice PSŽ – Bordo pronađena eksplozivna naprava.

Bomba u blizini objekta na kojoj se u popodnevnim satima našlo više od 50.000 ljudi se sastojala od četiri gasna cilindra potopljena u benzin, povezana na detonator preko mobilnog telefona.

Pronašao ju je jedan lokalni stanar u obližnjoj ulici i obavestio policiju, oko 4:30 časova. Policija je uhapsila pet osoba na licu mesta, uključujući ženu povezanu sa radikalnim islamističkim pokretima.

Od petoro uhapšenih jedna osoba je bila poznata policiji i trebalo je da bude pod nadzorom. Policija pretpostavlja da im je izmakla zahvaljujući prijatelju koji liči na njega.

"Kada pratite nekoga, uvek postoji osoba koja je spremna da pomogne dotičnoj. To pokazuje koliko je visok nivo opasnosti u Francuskoj", rekao je francuski ministar unutrašnjih poslaova Žerar Kolomb.

On je otkrio da je francuska policija sprečila čak 12 terorističkih napada širom zemlje od početka godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: