Trajkovski razbio Partizan na startu ABA lige

Košarkaši Partizana poraženi su od ekipe MZT u Skoplju na startu ABA lige sa 92:89 (26:25, 16:23, 21:19, 29:22).

Izvor: MLJ

Petak, 29.09.2017.

19:36

Trajkovski razbio Partizan na startu ABA lige
StarSport

Partizanu nije pomogla ni odlična partija kapitena Novice Veličkovića, a crno-beli su na momente igrali dobro i takvom igrom stvorili i dvocifrenu prednost koju nisu sačuvali.

Najefikasniji je kod pobednika bio Damjan Stojanovski sa 25 poena, ali je one najbitnije poene u finišu kada se meč lomio postigao Bojan Trajkovski koji bi uvek pogodio trojku kada je trebalo njegovoj ekipi.

Trajkovski je na kraju meč završio sa 20 poena, 17 je imao Garsija, a 14 Jansen. U ekipi Partizana je najbolji bio Novica Veličković. On je sa 16 poena bio i najefikasniji, pratili su ga Miler, Andrić i Vilijams-Gos sa po 12 koševa, a Čakarević 11.

Šut Najdžela Vilijamsa-Gosa kao da je u ovoj utakmici nestao. Američki plejemejker je sjajno proigravao saigrače, na kraju upisao i dabl-dabl učinak sa deset asistencija, ali je u prelomnim trenucima promašio čitav koš sa trojke, a iz igre je gađao tek 3/13.

MZT je od početka meča pokazao da će biti težak protivnik. Odlična igra iz pik end rola i Jure Lalić za koga odbrana Partizana nisu imali rešenja pravili su probleme crno-belima u prvoj deonici.

Lalić je na početku brzo sakupljao poene, ali i lične greške. Partizan i MZT su igrali u egalu sve dok Garsija i Trajkovski nisu pogodili dve važne trojke kojim su odlepili MZT na sedam razlike 21:14. Partizan se vratio zahvaljujući Andriću koji je u početku bio nepogrešiv iz igre 4/4, ali Trajkovski na izmaku prve deonice pogađa još jednu trojku kojom vraća prednost 26:25 Makedoncima.

Druga četvrtina je bila četvrtina Novice Veličkovića. Fantastično je odigrao Partizanov kapiten i upisao 12 poena za 9 minuta. Skokovi u napadu, asistencije za Milera ili poeni pod košem, sve je to bio Veličković u drugoj četvrtini u kojoj je Partizan preokrenuo i stekao dvocifrenu prednost 44:34, da bi na poluvreme otišao sa "plus 6" u džepu.
StarSport
Obe ekipe su loše krenule u nastavku. Loša košarka, srljanje i promašaji. Šalić je solidnom igrom i uz nekoliko zakucavanja vratio Partizanu dvocifrenu razliku, ali je MZT u završnim minutima treće deonice serijom 6:0 u režiji Trajkovskog uspeo da se približi na minus četiri pred završnu četvrtinu.

Kada je Jansen pocepao mrežicu Partizana, a Andrić promašio drugi put iz igre MZT je i preokrenuo odmah po ulasku u poslednju četvrtinu i znalo se da će biti napeto do kraja. Usledio je jedan od bitnih trenutaka.

Bilo je nerešeno, Veličković je imao solidnu priliku da poentira za 72:70, ali ga Trajkovski blokira i u napadu pogađa trojku za 73:70 za MZT.

Nekoliko dobrih pogodaka spolja Stojanovskog (78:74) i Trajkovskog kasnije učinili su da ova prednost skopske ekipe postane i nedostižna i do kraja su u penal završnici uspeli da je sačuvaju i nanesu prvi poraz Partizanu u novoj sezoni ABA lige.

IV četvrtina

StarSport
40' Gos ponovo promašuje, ali Čakarević iz odbojke pogađa za nadu Partizana 85:82, ali Bojan Trajkovski cepa odbranu Partizana po svim šavovima. Koš uz faul na nešto više od pola minuta do kraja i srećom promašeno slobodno bacanje. Miler u sledećem napadu pogađa na prodoru i Partizan prilazi na 87:85! Nakon faula, Stojanovski je pogodio jedno od dva bacanja, a Čakarević promašio za izjednačenje i mogući produžetak. MZT je iskontrolisao skok, a Stojanovski je pogodio dva slobodna bacanja. Marko Čakarević pogađa iz prodora do koša, 90:87, a Stojanovski je stavio pečat na utakmicu bacanjima za 92:89.

39'
Prvo Stojanovski, a potom i težak promašaj i er bol Gosa otvaraju kontru Makedoncima koju realizuje Bejli posle dodavanja Stojanovskog, 85:80.

38' Dve dobre odbrane i samo jedan koš u kontri za Gosa posle promašenog zicera. Posle dobre akcije za Veličkovića Partizan sa 4:0 dolazi na jedan posed 81:80.

37' Trajkovski pogađa trojku, Veličković ne uspeva da vrati sam na šutu.

36' Trojka Stojanovskog! Visoki igrači Skoplja rešetaju sa distance. Miler pogađa iz prodora u sledećem napadu kao u kontri za 78:76.

35' MZT
povećava na plus pet, 75:70. Skok u napadu i dva slobodna bacanja. Kombinacija Marinković-Veličković i koš uz faul Partizanovog kapitena! Dodatno bacanje Veličković nje pogodio pa MZT vodi, 75:72. Vilijams-Gos smanjuje, pogađa oba slobodna bacanja pa Partizan prilazi na pola koša razlike 75:74.

34'
Gos lepo proigrava Veličkovića, ovaj ide na obruč, ali ga blokira Trajkovski koji odmah potom šutira trojku i pogađa, pa MZT ima prednost od tri poena 73:70.

33' Vanja Marinković!
Kada ne ide šut Partizanu Marinković pogađa u pravo vreme i Partizan ponovo ima posed prednosti, 70:68. Taman što su crno-beli vratili prednost, Gavrilović mek faul pod svojim košem i Jansen pogađa uz faul, ali ne koristi priliku sa linije za slobodna bacanja da MZT povede, 70:70.

32'
Andrić drugi put uzastopno promašuje i Garsija na drugoj strani vraća prednost MZT polaganjem, 68:67.

31' Jansen cepa mrežicu posle odličnog pika i asistencije Lalića, MZT je prišao samo na poen zaostatka, a Miler u sledećem napadu promašuje šut od table i Lalić hvata loptu u odbrani.

III četvrtina

StarSport
30' Garsija pogađa za dva, a Miler ispravlja grešku i u popravci pogađa oba slobodna bacanja. Dva je pogodio i Gavrilović, ali Jansen preko Milera pogađa iz reketa za 67:63 i neizvesnu četvrtu četvrtinu.

29'
Miler promašuje oba bacanja posle ofanzivnog skoka i iznuđenog faula, a Trajkovski to kažnjava trojkom, 61:57. Đoko Šalić lepim okretom Trajkovskog u reketu zakucava i prekida seriju 6:0 MZT, 63:57.

28'
Tehnička greška za Gavrilovića posle nespretnog pada u odbrani, a Jansen posle pogođenog bacanja pogađa fantastično za dva poena 61:54.

27' Najdžel Vilijams-Gos upisuje desetu asistenciju u kontri
, a Đoko Šalić zakucava za vraćanje dvocifrene prednosti Partizanu, 61:51. Gosu fale dva poena za dabl-dabl.

26' Pogodak Mihajla Andrića i deseti poen za Mihajla Andrića iz samo četiri pokušaja iz igre. Šalić u narednom napadu Partizana pogađa uz faul za 57:49.

25'
Faul u napadu Trajkovskog. Tražili su tehnički grešku u Partizanu, ali je sudija mislio drugačije.

24' Pogađa Garsija za dva sa poludistance, ali pogađa i Čakarević, 52:49.

23'
Stojanovski pogađa i smanjuje na samo tri poena razlike za Partizan, a na obe strane igrači srljaju ka košu, prvo Garsija u MZT, a onda i Miler u Partizanu.

22' Stojanovski smanjuje sa linije penala, a MZT ima i napad jer je Vanja Marinković prethodno napravio drugu nesportsku ličnu grešku za Partizan. Na drugoj strani pogađa Mihajlo Andrić za dva, 50:45.

21'
Garsija prolazi do koša, postiže svoj 11. poen i smanjuje prednost Partizana na 48:44.

II četvrtina

YTSS / Arena sport
20' Naivan faul Gosa i faul na šutu za tri poena. Stojanovski pogađa sva tri bacanja, a sreća je za Partizan što lopta nije ušla u obruč, 46:42 za Partizan. Garsija do kraja promašuje trojku, a Vilijams-Gos pogađa dva slobodna bacanja za konačan rezultat na poluvremenu 48:42.

19'
Neverovatna trojka Stojanovskog za smanjenje prednosti Partizana posle dva pogođena penala Gosa, 46:39.

18'
Marinković posle sjajne blokade u kontri pogađa i trojku a Partizan po prvi put ima dvocifrenu prednost 44:34. Trajkovski smanjuje na 44:36.

17' Kada krene krenulo je! Veličković asistira za Milera, a Miler pogađa trojku za seriju Partizana 9:0 i najveću prednost do sada 41:32. Seriju prekida Garsija. Lopta se "nećkala" na obruču skinuo ju je Gavrilović prerano i sudije su dosudile poene za MZT.

16' Pogodak Čakarevića posle asistencije Milera, a onda i deseti poen Veličkovića za plus četiri Partizana, 36:32, pa potom fenomenalni Veličković još jednom pogađa za 38:32.

15'
Težak promašaj Stajića za tri poena, nije pogodio ni tablu, ali Partizan loš u sledećem napadu, gube loptu crno-beli i otvaraju kontru Makedoncima. Seče je faulom Veličković i sudije sviraju nesportsku ličnu grešku. Trajkovski je promašio oba slobodna bacanja, a u narednom napadu je jedno od dva pogodio Jansen za 32:32.

14' Osam poena za Veličkovića!
Na drugoj strani je Jansen pogodio jedno bacanje posle faula, a Stojanovski i Trajkovski su promašili trojke pa Partizan vodi 32:31.

13' Koš Veličkovića i šesta asistencija Najdžela Vilijamsa-Gosa!
Veličković dobija i dodatno slobodno bacanje koje koristi za 30:28 u korist MZT. MZT do sada uglavnom ide preko Lalića koji pravi faul u sledećem napadu dok je gradio Novicu Veličkovića i to je njegov treći faul. Veličković u sledećem napadu pogađa flouter i vraća egal Partizanu, 30:30.

12'
Posle promašaja Veličkovića za Partizan, dobro odigravaju igrači MZT Skoplja za Lalića, on snažno gura svog čuvara koji pada na zemlju i poentira pod košem za 30:25. Za Partizan je promašio Gavrilović sam ispod koša.

11' Laki poeni za Bejlija na startu druge deonice i loša odbrana Partizana za 28:25.

I četvrtina

StarSport
10' Trajkovski pogađa trojku iz otvaranja i vraća prednost Makedoncima. Partizan u narednom napadu gubi loptu, a Trajkovski u poslednjem napadu pokušava sa pola terena i umalo ne pogađa još jedan šut za tri poena, 26:25 za MZT na kraju prve četvrtine.
9'
Gubi loptu Garsija, Partizan se brani dobro u ovim trenucima, a Veličković u narednom napadu dobro skače pod košem MZT i pogađa jedno slobodno bacanje nakon iznuđenog faula, 25:23.

8' Nekoliko odličnih napada Gavrilovića, polaganje za 2+1 pa potom i ukradena lopta vraćaju prednost Partizanu, 24:23.

7' Vilijams-Gos i Andrić malo poravnavaju rezultat, Gos pogotkom za dva, a Andrić novom trojkom, 21:19.

6'
Dve trojke, Trojkovskog i Garsije brzo vode MZT do plus sedam 21:14.

5'
U strelce se upisuje i reprezentativac Bosne i Hercegovine Obrad Tomić, a MZT posle promašaja Stojanovskog za dva vodi 13:11. Partizan preokreće trojkom Čakarevića, ali je to bilo kratkog daha.

4' Partizan loše brani pik end rol igru sa centrom Lalićem kao realizatorom. Već treći put on uspeva da ostaje sam na košu i poentira treći put za 11:9 u korist tima iz Skoplja.

3' Stojanovski potom pogađa trojku, ali crno-beli su sigurni za dva poena 7:7.

2' Lalić drugim košem u drugom napadu vraća prednost makedonskoj ekipi, ali Vanja Marinković pogađa sa poludistance.

1' Prve poene na meču zakucavanjem donosi Lalić Makedoncima, ali Mihajlo Andrić uzvraća trojkom na drugoj strani. Crno-beli su kod prvih poena MZT loše branili pik end rol protivnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

340 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: