Sjaj boksa u Đevđeliji (FOTO)

"Flamingo boxing night" – novi boks spektakl u organizaciji "Balkanboxinga", stavio je Đevđeliju na mapu najraskošnijih boks mečeva u Evropi.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Četvrtak, 28.09.2017.

12:22

Sjaj boksa u Đevđeliji (FOTO)
Foto: Promo

Poput blještavih boks manifestacija u Las Vegasu, tako je sijao i "Flamingo boxing night" organizovan u najvećem evropskom kazinu "Flamingo" koji se nalazi u Đevđeliji (Makedonija).

U prelepom ambijentu kazina preko 3000 ljubitelja plemenite veštine imalo je priliku da uživa u tri sjajne borbe, od kojih je glavna borba večeri bila između jednog od najboljih mladih boksera koje naša zemlja ima i čija profi karijera neprestano ide uzlaznom putanjom, 22-godišnjeg Šerifa Gurdijeljca i bivšeg prvaka sveta, Lorenco Pare iz Venecuele, u kategoriji do 60 kilograma.

Frenetično bodren od sunarodnika koji su specijalno zbog njihovog heroja došli iz Novog Pazara u Đevđeliju, kao i ljubitelja boksa koji su do poslednjeg mesta ispunili kazino "Flamingo", u meču koji je bio zakazan u šest rundi, Šerif je savladao Paru na poene, odlukom sudija i time obezbedio novo poene na svetskoj rang listi.
Foto: Promo
Zajednički tim Srbije i Makedonije u Đevđeliji pored Gurdijeljca, predstavljali su i Filip Stanković koji je pružio sjajnu borbu protiv grčkog šampiona u poluteškoj kategoriji Teodorasa Buikakisa i pobedio, dok je Denis Muaremovski u poluvelteru, koji je snage odmerio sa Panatiotisom Matsagosom uprkos odličnoj borbi poražen.

Organizator "Balkanboxing", na čelu sa predsednikom Nikolom Milinkovićem i u partnerstvu sa Boks federacijom Makedonije i Darkom Čatleskim napravili su boks i sportsku noć za pamćenje. Među VIP zvanicama našle su se i legenda exYU ringa Ace Rusevski (vicešampion sveta iz vremena bivše Jugosalavije), bivši šampion Evrope u WBO verziji Nenad Borovčanin i mnogi drugi.

"Nastavljamo da pomeramo granice. Nakon četiri spektakularne bokserske revije koje smo organizovali u 2017 – Kruševac, Zaječar, Niš, a zatim i na Kalemegdanu, u Beogradu, koju smo imali pre samo 16 dana, sa izuzetnim mečevima, ispunjenim halama do poslednjeg mesta i vrhunskom scenografijom, ovaj put otišli smo ne samo korak dalje, već miljama daleko. Organizacija ’Flamingo boxing night-a’, u ambijentu u kakvom do sada na našim prostorima nije zabeležen, odnosno organizovan boks meč, povezivanjem dve zemlje Balkana u organizaciji ove manifestacije, učešće vrhunskih majstora ovog sporta, je nadmašila sve do sada. Boks veče u Đevđeliji dalo nam je novi zadatak, novi izazov, da naredna revija koju će Balkanboxing organizovati u rodnom gradu našeg asa Gurdijeljca, Novom Pazaru, potuče sve do sada prikazano, što će posle ’Flaminga’ biti veoma teško, ali ne i neizvodljivo. Volimo teške zadatke, volimo da pomeramo granice, što konstantno i činimo, tako će biti i ovaj put, uz naravno pomoć grada domaćina. Šerif je izrazio želju da krajem 2017. kada je i njegov rođendan priredi boks manifestaciju Novom Pazaru za pamćenje, što ćemo svi zajedničkim snagama i učiniti i već smo počeli da radimo na tome", zaključio je prvi čovek "Balkanboxinga" Nikola Milinković.
Foto: Promo
Foto: Promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: