Karmelo Entoni kod Vestbruka u OKC!

Saga je završena– Karmelo Entoni trejdovan je iz Njujork Niksa u Oklahoma Siti Tander!

Izvor: A. Kovaèeviæ

Subota, 23.09.2017.

19:25

Karmelo Entoni kod Vestbruka u OKC!

Niksi su zasvoju najveću zvezdu dobili Enesa Kantera i Daga Mekdermota, te pika druge runde na draftu sledeće godine.

Tako ćemo predstojeće sezone imati tri "supertima" na Zapadu – pored šampiona Voriorsa (Kari, Durent, Tompson, Grin) i Rokitsa (Harden, Pol).

Ovaj "sapunica" trajala je od februara kada je prvi put postalo jasno da je Entoni završio svoju "epizodu" u rodnom gradu, a do poslednjeg trenitka u "igri" za trejd bili su još Klivlend, Hjuston i Portland.

"Pobedio" je Tander koji se vraća u borbu za titulu, jer je pre Entonija u Oklahoma Siti proteklog leta stigao još jedan Ol-star – Pol Džordž, MVP-ja Rasela Vestbruka. Njih dvojica su imala ključnu ulogu u dolasku Mela.

Entoni je bio treći pik na čuvenom draftu 2003. iza Lebrona Džejmsa i Darka Miličića, NBA karijeru je počeo u Denver Nagetsima za koje je igrao osam godina, dok je u Niksima proveo poslednjih šest.

Melo ima 33 godine, a iza sebe ima dve najslabije sezone u NBA karijeri još od svoje druge 2004/2005. Deset puta je bio Ol-star, najbolji strelac lige 2013, a u karijeri ima prosek od 24,8 poena uz 6,6 skokova i 3,1 asistencija po utakmici.

Bio je NCAA šampion sa Sirakjuzom, a sa reprezentacijom SAD je osvojio tri olimpijska zlata – 2008. (Peking), 2012. (London) i prošle godine (Rio de Žaneiro).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: