Zauvek legenda – Duda se oprostio od košarke!

Dušan Ivković, legendarni srpski trener, oprostio se pobedom od profesionalnog bavljenja košarkom, pošto su njegove 'Zvezde' pobedile Olimpijakos sa 111:103.

Izvor: PT

Sreda, 20.09.2017.

19:00

Zauvek legenda – Duda se oprostio od košarke!
Getty Images

Ivković je završio blistavu trenersku karijeru u 74. godini, utakmicom u kojoj su nastupila najveća imena evropske košarke.

Prisutan je bio i Đoković, koji je prihvatio Dudin poziv da doputuje u prestonicu Grčke.

Ivković je tokom bogate karijere vodio mnoge klubove poput Partizana, Arisa, beogradskog Radničkog, Šibenke, Olimpijakosa, moskovskih CSKA i Dinama, Efesa i drugih, osvojio je dva puta Evroligu (1997. i 2012), Evrokup (2006), evropski Kup Radivoja Koraća (1976) i Kup Saporta (2000), uz 15 titula prvaka i kupova država u kojima je radio.

Na oproštaju Ivkovića bili su njegovi bivši igrači Toma Ertel, Nikos Zizis, Stefan Marković, Bogdan Bogdanović, Kostas Slukas, Čedi Osman, Nikola Kalinić, Pero Antić, Dario Šarić, Viktor Hrijapa, Kajl Hajns, Boban Marjanović, a prisustvovao je i selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Utakmica, koja se igrala u dvorani 'Mira i prijateljstva', završena je na 28. sekundi do kraja meča, pošto to simoblizuje 28 trofeja koliko je Dušan Duda Ivković osvojio u karijeri. KRAJ Utakmica je završena na 28. sekundi utakmice, pošto broj 28 simoblizuje broj trofeja koliko je Ivković osvojio u karijeri. Rezulta je nebitan, ali Dudine zvezde su slavile sa 111:103.

"Dudine zvezde" i dalje su u prednosti. Boban Marjanović igra odlično, međutim završio je na 'posteru' Kima Tilija, 93:102.

Pero Antić igra odlično na utakmici i tako postiže svoju četvrtu trojku. Pred poslednjih deset minuta igre ulazi se sa rezultatom, 91:79 za Dudine zvezde.

Olimpijakos se preko Brajana Robertsa vraća u utakmicu i Ivković je bio primoran da zatraži tajm-aut, 77:70.

Igra se veoma brzo, ustalom kao i tokom većeg dela meča. Posle trojke Brajana Robertsa "Dudine zvezde" imaju prednosti od 77:66.

Drugo poluvreme krenulo je u istom ritmu. U startnoj postavi Dudinih zvezda su Bobi Marjanović i Vasilije Micić. Milutinov igra sjajno i ima 13 poena, 57:73.

A post shared by Olympiacos B.C. (@olympiacosbc) on

POLUVREME Dudine Zvezde imaju prednost od 64:53 protiv Olimpijakosa.

Marko Kešelj je takođe raspoložen. Krilo Zvezde postigao je deveti poen, 55:49.

Sjajno se igra u drugoj četvrtini. Igrač Crvene zvezde Pero Antić pogodio je tri trojke zaredom! Na drugoj strani raspoložen je Strelnijeks, 49:42 za "Dudine zvezde".

Srpski teniser Novak Đoković dobio je dres od vlasnika Olimpijakosa braće Angelopulos. Dres sa brojem sedam.

I poslednjim minutima utakmice igra se dosta ubrzala, međutim igra je u drugom planu. Olimpijakos ima prednost od 29:27 posle prvij 10 minuta igre.

Nikola Milutinov! Bivši igrač Partizana postiže trojku, 17:17.

Igra se malo ubrzala, pošto je početak bio dosta spor. Nikola Milutinov sjajno zakucava! Srpski igrač je raspoložen za igru na početku.

Igra se dosta neobavezno. Posle uvodna četiri minuta igre rezultat je 8:6 za Dudine Zvezde. Milutinov ima četiri poena, dok na drugoj strani Hajns takođe.

Startna petorka "Dudinih zvezda" je: Hajns, Korkmaz, Slukas, Šarić i Ertel. Olimpijakos: Milutinov, Printezis, Spanulis, Roberts i Tompson.

Dušanu Ivkoviću uručena je nagrada "Legenda Evrolige" čime je postao prvi trener vlasnik ove 'titule'.

Na teren je izašao i Duda koji se srdačno pozdravio sa svima na terenu.

Na klupi Ivkovića je i tv voditelj Ivan Ivanović.

Na početku utakmice bilo je predstavljanje starijih igrača među kojima su bili Dalipagić, Danilović, Zdovc, Tomašević, Tarlać, Čutura, Paspalj, Krstić, Đorđević, Rađa...

Legends! #THANKYOUDUDA

A post shared by Olympiacos B.C. (@olympiacosbc) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

143 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: