Odlična Zvezda, ali BATE nosi bod sa Marakane!

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa BATE Borisovim 1:1 (0:0) u Beogradu u prvom kolu H grupe Lige Evrope.

Izvor: PT

Četvrtak, 14.09.2017.

20:00

Odlična Zvezda, ali BATE nosi bod sa Marakane!
Foto/Starsport

Gol za crveno-bele postigao je Nemanja Radonjić u 54. minut, da bi Nikolaj Signevič izjednačio je u 72. minutu.

Gosti su bolje započeli meč i pretili Milanu Borjanu, a najbolju priliku propustio je Mirko Ivanić u 11. minutu, da bi se posle toga Zvezda probudila i u uglavnom preko Boaćija pokušavala da dođe do gola.

U nastavku meča, crveno-beli su bili opasniji i do gola došli u 54. minutu.

Posle lepe akcije u kojoj je Mičel Donald proigrao Slavoljuba Srnića, koji je oštro ubacio loptu u peterac, a na nju je natrčao Radonjić i savladao gostujućeg golmana.

Crveno-beli su napadali posle toga i imali velike šanse preko Srnića i Radonjića, a BATE je nakon toga ponovo pogodio prečku.

Signevič je u 72. minutu iskoristio dobar centaršut sa desne strane i savladao Milana Borjana pošto je ostao sam u petercu.

Zvezdini fudbaleri su u finišu utakmice pokušavali da steknu novu prednost i pobede, ali nisu imali većih prilika.

Utakmica je prošla beez incidenata pred 40.000 gledalaca na stadionu "Rajko Mitić", od čega nekoliko desetina gostujućih pristalica.

Crvena zvezda će u sledećem kolu igrati protiv Kelna u Nemačkoj 28. septembra.
Starsportphoto
KRAJ! Zvezdi ostaje da sačeka drugu priliku za prvi trijumf posle 12 godina u grupnoj fazi Lige Evrope, a posle prvog nastupa posle decenije u tom takmičenju.

90+4' - Velika gužva, krenula je Zvezda po sva tri boda, ali sve blokiraju igrači gostiju. Dve kontre sprečava Filip Stojković odličnim startovima.

91' Napeto je u finišu meča. Zvezda je pretila i stvarala šanse u šesnaestercu, prvo je pokušao Miljaš iz slobodnjaka, ali je pogodio živi zid, da bi

90' Sudija je produžio meč na pet minuta

81' U još jednoj prilici se našao Kanga, ali od akcije je iznudio samo korner (ukuopno peti za crveno-bele). Nažalost, ništa ni od ovg pokušaja.

76' Iz igre je izašao Slavoljub Srnić, a zamenio ga je Aleksandar Pešić.

72' IZJEDNAČENJE Neverovatno lak gol su primili fudbaleri Zvezde. Bivši fudbaler Vojvodine Ivanić je uputio sjajan pas ka Nikolaju Signeviču, koji lako završava posao za 1:1.

70' Strelac jedinog gola do sada Nemanja Radonjić izašao je, a umesto njega na terenu je Rikardinjo.

69' I na drugoj strani pokušaj gostiju. Sreća za fudbalere Zvezde što Ivanić nije zahvatio loptu, dok odmah Zvezda stvara još jednu priliku, ali na semaforu je ostao isti rezultat.
Starsportphoto
67' Izabranici Vladana Milojevića ponovo su bilio pasni. Ovoga puta Kanga je uputio odličan udarac sa 20 metara, ali je lopta završila tik uz stativu.

63' Gosti su ponovo zapretili i z akratko vreme dva puta zatresli prečku Borjana.

60' Zvezda je nastavila da preti i da dominira Prvo je Radonić bio u prilici, a potom i Kanga.

59' Neverovatan promašaj Srnića! Posle odličnog pasa Kange, Srnić nije zahvatio loptu kako je hteo i promašio je zicer.56' Ivanić je bio pred golom Borjana, bilo je opasno, ali na svu sreću bezopasno po crveno-bele.

54' GOOL Posle odlične lopte Mičela Donalda ka Filipu Stojkovića, koji sve vreme probija po toj desnoj strani uputio loptun Nemanji Radonjiću koji je savladao golmana za 1:0.

46' Nastavljeno je prvo poluvremeopasnim napadom Zvezde koji je pokušao da reši Boaći, ali pogađa protivnika u leđa, da bi nakon toga slabo reagovao Radonjić.
Starsportphoto
45POLUVREME - ' Završeno je prvo poluvreme. Na početku je BATE bio bolji, u 11. minutu nije iskoristio veliku šansu preko Ivanića, da bi se Zvezda probudila u nastavku i uglavnom preko Boaćija pokušavala da dođe do gola. Ipak, prvi deo meča završen je bez golova,.

43' Zvezda sve opasnija i preti. Savršen centaršut je poslao Stojkovića na peterac, Boaći je bio sam, ali je promašio ceo loptu. Oštar centaršut je to bio. Potom je i Krstičić na novi centaršut Stojkovića šutirao glavom preko gola.

38' Ponovo je Radonjić zapretio, a ovoga puta je bio još opasniji. Odličan je to bio udarac, ali je lopta završila malo iznad stative.

32' Radonjić je ponovo šutirao iskosa sa iviice kaznenog, ali je tu akciju završio sam, neuspešno.

29' Pokušao je i Kanga, ali je to bio prelak posao za golmana gostiju.

25' Prete Belorusi sve više, dok na drugoj strani nema opasnosti pred golom Šerbickopg

24' Nemanja Radonjić je šutirao sa 25 metara iskosa, ali je ta lopta završila "nebu pod oblake.
B92/NÐ
18' Sve je veća nervoza prisutna u redovima crveno-belih, prvo je žuti karton zaradio Savić, a potom i Rodić.

14' Dok je na jednom delu terena Zvezda tražila faul na Krstičiću - žuti karton na drugoj strani. Ramenom je u lice udario Savić napadača Rodijonova i zaustavio ga u kontri.

11' Ogromnu priliku imali su gosti, ali je sreća spasila Zvezdu.

6' Još jednom su crveno-beli zapretili u šesnaestercu, ovoga puta je sjajno Srnić odigrao do Stojkovića, koji je gađao o ka Boaćiju, ali u poslednjem trenutku čisti to jedan štopera Belorusa.

Posle kornera je Krstičić pokušao da iznenadi Šerbickog, drugi Zvezdin šut u okvir gola, ali preambiciozno je to bilo.

4' Prvu priliku imala je Zvezda preko Kange, ali je njegov pokušaj lako odbranio golman gostiju.

1' Meč je počeo, oko 35 do 40 hiljada navijača na tribinama!

Crvena zvezda posle deset godina počinje svoj meč u grupnoj fazi Lige Evrope pred prepunom Marakanom!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

337 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: