Zvezda vs BATE – može li Zvezda do novog podviga?

Fudbaleri Crvene zvezde vraćaju se pred svojom publikom na evropsku scenu posle deset godina.

Izvor: MLJ

Četvrtak, 14.09.2017.

11:35

Zvezda vs BATE – može li Zvezda do novog podviga?
StarSport

Na stadion "Rajko Mitić" dolazi beloruski BATE Borisov i kako najavljuju iz štaba beloruske ekipe, dolaze po bodove.

Zvezda je samo jedan od tri tima koji su do grupne faze Lige Evrope došli kao učesnici prvog kola kvalifikacija za ovo takmičenje. Skenderbeg i Makbi iz Tel Aviva su druga dva.

Posle malteške Florijane, kazahstanskog Irtiša, češke Sparte i ruskog Krasnodara, Zvezda u prvom kolu grupne faze ostaje na 'istoku' i igra protiv BATE Borisova.

Osim protiv Krasnodara u Rusiji (3:2), Zvezda do sada nije znala za poraz u kvalifikacijama, a do grupne faze je došla i bez poraza u nacionalnom šampionatu u kome je prva sa 19 bodova i samo jednim primljenim golom uz 18 datih.

Protiv beloruskog tima crveno-beli igraju prvi put. Gledano deset utakmica unazad Belorusi su izgubili tri puta i jednom igrali nerešeno. Poslednji poraz u ligi doživeli su od Krukmašija 20. avgusta (2:3), pre toga od Minska (0:1), a u Evropi su pre skoro dva meseca izgubili od praške Slavije sa 1:0.

Nakon toga su istu ekipu dobili 2:1. Ono što može da bude prednost tima Vladana Milojevića je što pobedu u gostima čekaju punih pet godina iako su u kvalifikacijama do sada fudbalera iz Borisova pobedili u dve od tri utakmice.

Kada je reč o kvalifikacijama, pobedili su i Zvezdinog večitog rivala Partizan pre dve godine kada su zahvaljujući boljoj gol razlici prošli u Ligu šampiona. BATE je taj dvomeč dobio kod kuće sa 1:0, a u revanšu je Šaponjić doneo prednost Partizanu 2:1 u nadoknadi vremena za pirovu pobedu crno-belih.

BATE dakle ima evropskog iskustva, Zvezda je pomalo zaboravila kako izgleda igranje u Evropi, ali će podsećanje imati na novoj podlozi svog stadiona od 21.05. Po svemu sudeći, čeka ih pun stadion jer je interesovanje za ulaznice prethodnih desetak dana bilo veliko.

Zvezda je do sada igrala protiv beloruskih ekipa jednom kada je 2015. godine eliminisala Naftan u dve utakmice u kojima su pljuštali golovi, 3:3 i 4:3. Zvezda je sa 4:3 slavila u gostima i prošla dalje. Četi Vladana Milojevića sigurno neće smetati da se ponovi sličan scenario pod uslovom da Zvezda na kraju izvuče tri boda na startu Lige Evrope, ovog puta kod kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: