FIFA: Veliki skok "Orlova", Nemci ponovo prvi

Fudbalska reprezentacija Srbije napredovala je za deset pozicija i na novoj rang listi FIFA je na 32. mestu.

Izvor: MLJ

Četvrtak, 14.09.2017.

10:45

FIFA: Veliki skok
Getty Images

Srbija, posle pobeda nad Moldavijom i Irskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018, ima 789 bodova, odnosno 76 bodova više nego na prethodnoj listi.

Pobedom nad Irskom "Orlovi" su se našli baš ispred Iraca koji su 34. na listi i Senegalaca koji su 33. Od reprezentacija iz regiona, Srbija je sada bolje plasirana od Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Bugarske koje su na 36, 37 i 38. poziciji.

Ispred Srbije su Tunis, Egipat i Holandija.

Na prvo mesto FIFA rang liste vratila se Nemačka posle pobeda nad Češkom i Norveškom u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. Svetski prvaci su tako "preskočili" Brazil.

Treći su aktuelni prvaci Evrope, Portugalci. Argentina je pala za jedno mesto i sada je četvrta, dok je Belgija upisala napredak od četiri pozicije i zauzima peto mesto.

Među najboljih deset selekcija sveta su još i Poljska, Švajcarska, Francuska, Čile i Kolumbija. Naredna lista će biti objavljena 16. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: