Navijači uživali u Humskoj, Orlovi lete ka Rusiji!

Fudbaleri Srbije savladali su Moldaviju rezultatom 3:0 i ostvarili jednu od odlučujućih pobeda na putu ka Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Izvor: B92

Subota, 02.09.2017.

17:53

Navijači uživali u Humskoj, Orlovi lete ka Rusiji!
Starsportphoto

Srbija je po teškom vremenu i jakom pljusku odigrala veoma dobro i pokazala razliku u klasi u odnosu na Moldavce, ostvarivši četvrti trijumf u sedmom kolu kvalifikacija.

'Orlovi' sada imaju 15 bodova, dva više od Irske koja je kiksnula i remizirala na gostovanju Gruziji.

Tokom čitavog prvog poluvremena igrači su se borili sa snažnim pljuskom, a u tim uslovima mnogo bolje su se snašli naši igrači – Kostić je prvo prošao po levoj strani, bez previše uspeha, ali je već u 20. minutu bilo 1:0.

Nakon prodora Kolarova po istoj strani, usledila je oštra povratna do Kostića, koji iako usamljen, promašuje loptu na penalu. Ona se srećno odbila do igrača Ajntrahta, a Gaćinović je odmereno šalje u gornji levi ugao.
Starsportphoto
Nastavio se pritisak 'Orlova', prvo je Mitroviću poništen pogodak zbog ofsajda, da bi Kolarov na isteku pola sata povisio rezultat. Opet je Gaćinović bio u centru pažnje jer je prošao po desnoj strani i, posle postignutnog gola, idealno poslužio levog beka Rome.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, dok je u nastavku viđen mnogo mirniji ritam igre, iako su se izabranici Slavoljuba Muslina trudili da još neki put zatresu mrežu rivala.

Najbolje šanse su u prvih dvadesetak minuta imali Kolarov, Mitrović i Branislav Ivanović sa distance, sve do 81. minuta kada je napadač Njukasla konačno razbio maler i na centaršut Kostića postavio konačan rezultat.

Utakmicu na stadionu u Humskoj obeležio je i povratak Adema Ljajića u nacionalni tim posle više od dve godine odsustva, a vezista Torina u 66. minutu zamenio je Tadića.

Srbija nastavlja kvalifikacije već u utorak u Dablinu, kada od 20.45 po našem vremenu gostuje Irskoj.

Tok meča:

Starsportphoto
6' Kako je počela utakmica u Humskoj, tako se kiša pojačavala, a u šestom minutu Srbija je došla do prve šanse. Po levoj strani prošao je Filip Kostić, centrirao, lopta je preskočila do Mitrovića i stigla do Gaćinovića, ali on nije šutirao dobro.

8' Dva minuta kasnije prvi udarac u okvir gola – Gudelj je pokušao iz drugog plana, Čebanu uspeva da uhvati iz drugog pokušaja.

18' Pljusak u glavnom gradu je pojačao, pala je "zavesa" na teren, a gotovo pola prisutnih na stadionu pobegla je u hodnike kako bi se sakrila od kiše.

20' Goooool! Mijat Gaćinović pogađa za vođstvo Srbije – 1:0! Po levoj strani prošao je Kolarov i oštro vratio do Kostića, koji iako usamljen, promašuje loptu na penalu. Ona se srećno odbila do igrača Ajntrahta, a Gaćinović je odmereno šalje u gornji levi ugao.

26' Samo šest minuta kasnije na semaforu je moglo da piše 2:0, ali je Mitrović bio u ofsajdu posle šuta Kolarova u akciji u kojoj je zatresao mrežu rivala.

30' Gooool! Ono što nisu uspeli tada, srpski igrači učinili su nakon pola sata igre. Tadić je idealno proigrao Gaćinovića na desnom boku, mladi vezista je po zemlji prosledio na drugu stativu gde je Kolarov utrčao i lagano zatresao mrežu za 2:0!
Starsportphoto
33' Nije prestajala ofanziva Srbije – opet Gaćinović sjajno centrira sa desnog boka, Mitrović je bio najviši u skoku, ali je stativa zaustavila njegov udarac.

45' Usledilo je nekih desetak minuta mirnijeg perioda u kojem je igra bila koncentrisana ispred kaznenog prostora Moldavije. U poslednjem minutu prvog poluvremena napadač je opet pokušao, ali je lopta otišla metar pored gola.

46' Drugo poluvreme počelo je odličnom prilikom za Kolarova, opet na dodavanje Tadića, ali je novi bek Rome bio sebičan i pokušao da šutira iz teške pozicije, iako su mu saigrači tražili loptu u srcu kaznenog.

51' Pet minuta kasnije Mitrović se našao u ofsajd poziciji i tako uništio fenomenalno dodavanje Tadića, koji ga je majstorski spojio sa golom.

54' Tek posle 10 minuta u nastavku Moldavci su prvi put testirali Predraga Rajkovića - sa nekih 25 metara oštro je šutirao Kodžokari, ali je golman Makabija lepom paradom izbacio u korner.

59' Mitroviću za sada ne ide da zatrese mrežu, pošto je Čebanu lako ukrotio njegov šut glavom posle udarca iz ugla.

61' Po isteku sata igre imali smo idealnu priliku da dođemo do trećeg pogotka. Srbija je imala kontru 4 na 1, ali je bila loša odluka da se proigra Filip Kostić koji je bio u ofsajdu.
Starsportphoto
63' Nastavili su 'Orlovi' da ređaju šanse, ovoga puta kapiten Ivanović natrčava na odbitak i šalje projektil sa 20 metara, zamalo pored gola...

69' Tri minuta kasnije Adem Ljajić je ušao u igru umesto Dušana Tadića i tako se zvanično vratio u nacionalni tim nakon više od dve godine.

75' Muslin pravi novu izmenu, umesto Nemanje Matića na terenu je njegov imenik Radoja.

78' Aleksandar Mitrović je sačekao jedno dodavanje iza odbrane Moldavije, bio povučen, ali je mađarski sudija odmahnuo rukom i penala nije bilo.

81' Gooool! Mitrović konačno pogađa za 3:0! Ono što nije uspevao da uradi u nekoliko navrata, učinio je u 81. minutu i postigao 10. gol u dresu Srbije. Kolarov je doturio loptu do Kostića na levoj strani, ovaj oštro centrirao na peterac, odakle Mitrogol u padu trese mrežu.

84' Aleksandar Prijović, koji je odmah posle gola ušao umesto Mitrovića, našao se vrlo brzo u prilici i bio blizu da postigne prvenac u novoj ekipi.

89' Antonijuk je pokušao da iznenadi Rajkovića, Srbija je još jednom odbranila mrežu.

90' Kraaaj! Srbija je pobedila Moldaviju 3:0 i stigla na korak do Svetskog prvenstva u Rusiji!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

182 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: