Poraz Srbije,Jovanoviću slomili nos,Tejić povređen

Košarkaška reprezentacija Srbije pretrpela je prvi poraz na Univerzijadi u Tajpeju.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.08.2017.

13:00

Poraz Srbije,Jovanoviću slomili nos,Tejić povređen
Foto: Starsport

"Orlovi" su izgubili od Meksika 83:89 (24:14, 17:26, 28:17, 14:32) u četvrtom kolu Grupe A.

Srbija je sa skorom 3/1 i dalje prva u grupi, ali za siguran prolaz u četvrtfinale neophodna joj je pobeda protiv domaćina Tajvana u poslednjem kolu.

Ekipa selektora Zorana Todorovića je protiv Meksika igrala bez najboljeg igrača Marka Tejića.

Srbija je dobro počela utakmicu, diktirala tempo i preko Ilije Đokovića stekla dvocifrenu prednost na kraju prve četvrtine (24:14). Meksiko je u nastavku duela uspeo da nametne svoj stil igre i do kraja poluvremena dodje do rezultatskog priključka – 41:40.

Srpski reprezentativci su najbolju igru prikazali u trećoj četvrtini kad su zahvaljujući Strahinji Jovanoviću i Marku Brkiću stekli rekordnu prednost na isteku 30. minuta – 69:57.

Od tog trenutka krenula je velika serija Meksikanaca koji su pogađali gotovo iz svih pozicija. Srbija je bila u vođstvu do 36. minuta, a poslednji put rezultat je bio izjednačen kad je na semaforu pisalo 82:82. U preostala dva i po minuta Srbija nije uspela da poentira iz igre, što je Meksiko iskoristo da serijom 7:1 dođe do vredne pobede.

"Stiže nas umor od turnira u Kini, a povrede sve više uzimaju danak. Nismo mogli danas da računamo na Tejića zbog povrede zgloba, Pavlović je zbog bolova u zadnjoj loži izašao već u prvoj četvrtini, Brkić je dobio jak udarac u kvadriceps, a Jovanoviću su polomili nos. Kako ćemo sutra u utakmicu odluke protiv Tajvana i 15.000 navijača, ne znam ni sam. Nešto ćemo već smisliti", rekao je Todorović, objavljeno je na sajtu Košarkaškog saveza Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: