Završene "Sportske igre mladih" uz ovacije Matiću

Srpski predstavnici sa 25 medalja, među kojima je 10 zlatnih, ostvarili su najbolji rezultat na završenom Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu.

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2017.

11:38

Završene
Foto: Promo

Na čuvenoj Rivi priređena je fešta prilikom dodele medalja, uz mnoštvo aplauza preko 900 učesnika iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, čime je stavljena tačka na ovogodišnju smotru dece iz regiona.

Posebnu čestitku, preko video bima poslao je najbolji hrvatski fudbaler Luka Modrić iz Real Madrida, koji je, na kratko, izjavom prekinuo dodelu medalja na svečanoj bini, a potom su se uključili njegov zemljak Darijo Srna (Šahtjor), Edin Džeko (BiH, Roma) i Srbin iz Mančester Junajteda Nemanja Matić koji su dobili ovacije na prepunom šetalištu.

"Šaljem vam velike pozdrave iz Engleske. Posebno mi je zadovoljstvo što vas mogu pozdraviti u Splitu na završnici Sportskih igara mladih, najlepšoj i najpozitivnijoj priči u regionu. Čestitao bih pobednicima iz sve tri države. Želim vam, dobru zabavu ali da ne zaboravite da su sport i sportski način života mnogo više od takmičenja. Oni su druženja, prijateljstva za ceo život i simbol životnih vrednosti čiji ste vi najbolji primer", istakao je srpski reprezentativac i ambasador Igara Nemanja Matić.

Predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović bila je prezadovoljna kako je sve proteklo.

"Čestitam svim učesnicima od srca i nadam se da ćemo se narednih godina družiti u još većem broju. Zahvaljujem se partnerima i saradnicima iz Hrvatske i BiH budući da smo zajedničkim snagama došli do kraja. Ovo je uspešna sezona za Sportske igre mladih u regionu, ovo su jedine igre na svetu koje imaju energiju i dušu", poručila je Jovanović.

Predsednik Savez za školski sport Srbije Željko Tanasković, koji je bio gost u Splitu, akcenat je stavio na zbližavanju mladih.

"Ideja Igara nije samo takmičenje, već i zbližavanje mladih u regionu. Svima je jasno da je sport prava preventiva kada su u pitanju najmlađi. Čestitam gospodinu Zdravku Mariću i organizatorima na jako dobroj organizaciji Igara, a deci želim puno uspeha u životu i nastavku sportskih karijera", naveo je Tanasković.

Srpski učesnici ove godine osvojili su četiri medalje više nego prethodne, a posebno upečatljiv utisak ostvarili su šahisti osvajanjem zlata u sve četiri kategorije, što nije zabeleženo u 21-godišnjoj istoriji Sportskih igara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: