EP 18: Hrabrim Srpkinjama za dlaku izmaklo zlato

Ženska juniorska reprezentacija Srbije, igračice rođene 1999. godine i mlađe, izgubile su u finalu EP od selekcije Belgije u Šopronu– 55:53.

Izvor: B92

Nedelja, 13.08.2017.

21:52

EP 18: Hrabrim Srpkinjama za dlaku izmaklo zlato
Foto/kss

Selektor Miloš Pavlović mora da bude ponosan na svoje izabranice koje su još jednom ostavile srce na parketu, uspele da nadoknade „-17“ sa poluvremena, imale u samom finišu dva poena prednosti, ali ne i snage za završni udarac fizički daleko jačem rivalu:

Samo dva pogođena šuta iz 12 pokušaja za skoro osam minuta jasno je govorio da je naš mladi tim počeo u grču finalnu uitakmicu.

Belgijanke su se nešto bolje snašle na samom startu i povele sa 11:4. Ipak, Teodora Turidić pogađa trojku, Srbija preuzima inicijativu, dominira u vazdušnim duelima i serijom 9:0 rešava prvu četvrtinu u svoju korist – 13:11.

Više od šest minuta srpske juniorke nisu uspevale da pronađu rešenje za žestoku odrbanu rivalki koje su preokrenule rezultat u svoju korist 27:15.

Samo tri postignita poena sa linije slobodnih bacanja u drugoj četvrtini, najbolje odslikava koliko našem mladom timu ništa nije išlo od ruke u ovom delu igre. Belgijanke su forsirale svoj stil igre, bile veoma agresivne i posle 20 minuta susreta imale veliku prednost – 33:16.

Sasvim druga slika na startu drugog poluvrmeena. Razigrala se Nevena Naumčev, počele su da pogađaju Marija Zukanović i Ivana Katanić što se automatski odrazilo na rezultat – 37:29 (26. minut).

Nisu se tu zaustavile srpske juniorke već su trojkom sjajne Ivane Race u smiraj treće deonice uspele da priđu na 41:36. Srbija se rezulatski potpuno vratila u meč u 34. minutu kad je Ivana Katanić smanjila na 45:44. Samo dva minuta kasnije nezaustavljiva Raca donela je vođstvo Srbiji – 48:47.

Retko viđen preokret bio je na pomolu kad je Nevena Naumčev pogodila trojku za 53:50 na dva i po minuta pre kraja. Na žalost tako nije bilo. Srpske juniorke nisu uspele da poentiraju do kraja susreta, a Belgijanke su serijom 5:0 došle do trijumfa – 55:53 i zlatne medalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: