Getlin skinuo Boltu krunu!

Jusein Bolt nije uspeo da se oprosti sa titulom prvaka sveta od atletike, novi najbrži čovek na svetu je Džastin Getlin!

Izvor: AK

Subota, 05.08.2017.

22:46

Getlin skinuo Boltu krunu!
Foto: Tanjug/AP/matthias Schrader

Jamajčanin je u svojoj poslednjoj trci na 100 metara osvojio treće mesto iza dvojice Amerikanaca, jer je neočekivano brži od njega bio i Kristijan Koleman.

Četvrte titule prvaka sveta opet ga je koštao loš start. Kao i u polufinalu, uspeo je u finišu da nadoknadi veći deo zaostatka, ali nije imao dovoljno vremena ni snage da u foto-finišu prestigne Amerikance.

Getlin je posle trke "utišavao" publiku prstom preko usta, ali se onda poklonio Boltu koji ga je zagrlio i uz blagi osmeh mu čestitao titulu najbržeg čoveka na svetu.

Getlin je do titule stigao istrčavši svoju najbolju trku u sezoni sa 9,92 sekunde, prestigavši u poslednjim metrima zemljaka Kolemana.
Foto: Tanjug/AP/David J Phillip
On je drugi put u karijeri osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, prvu od Helsinkija 2005. godine. To mu je bilo poslednje zlato u karijeri, tokom koje je dva puta bio suspendovan zbog dopinga.

Njegov 21-godišnji zemljak Koleman je osvojio prvu medalju na velikim takmičenjima u karijeri. Do sada je bio samo treći na Panameričkim juniorskim igrama i prvak Amerika do 23 godine u štafeti.

Koleman je ovog 5. avgusta dva puta u roku od tri sata bio brži od svetskog rekordera Bolta, jer ga je pobedio i u polufinalnoj trci za jednu stotinku. Jamajčanin je inače istrčao svoju najbolju trku ove sezone!

Mladi Amerikanac je vodio tokom većeg dela finala, Bolt je jurio njega i u finišu ga skoro stigao, ali nije ni primetio da je sa desne strane prvi kroz cilj protrčao Getlin.

Bolt je tako ostao bez krune najbržeg sprintera na svetu pred penziju, a ostao je na tri titule prvaka sveta na 100 metara (Berlin 2009, Moskva 2013, Peking 2015).

Šansu da se penzioniše kao šampion imaće u štafeti 4x100 metara, koja je na programu sledeće subote.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

185 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: