LE: Sjajna Zvezda nosi 2:0 na revanš u Prag!

Crvena zvezda savladala je prašku Spartu u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope – 2:0 (1:0).

Izvor:

Četvrtak, 27.07.2017.

20:00

LE: Sjajna Zvezda nosi 2:0 na revanš u Prag!
StarSport

Crveno-beli su odigrali odličan meč, gotovo bez greške, pred više od 30.000 navijača na stadionu Rajko Mitić, a samo su ih centrimetri delili od još veće prednosti pred revanš u Pragu kroz sedam dana.

Ekipa Vladana Milojevića krenula je energično, sa visokim presingom od prvog minuta, da bi već u uvodnih desetak imala dve dobre šanse preko raspoloženog Ričmonda Boaćija

Ganjanin u prvi mah nije uspeo da kruniše veliki napor koji je uložio, prilikom drugog je Semih Kaja gotovo sa linije izbacio loptu nazad u polje, ali gostima u 13. minutu nije bilo spasa.

Gelor Kanga, bez premca igrač utakmice, iskoristio je trenutak nepažnje odbrane rivala, brzo je izveo prekid sa četrdesetak metara i savršeno uposlio Boaćija, koji je još jednom bio brži od Dubravke – pre nego što je plasirao loptu u mrežu za vođsto.

Ono što posebno može da imponuje jeste pristup domaćina posle vođstva, kao i u nastavku meča – Zvezda je nastavila da pritiska, držala je loptu u nogama, pritom zatvorivši sve prilaze svojoj mreži, a mogla je i do odlaska na odmor barem još jednom da zatrese mrežu Sparte.

Najbliži tome bio je Mičel Donald, koji je na ovom susretu postao prvi kapiten stranac u istoriji Crvene zvezde, pošto je njegov udarac glavom sa druge stative završio tik pored gola.
StarSport
Nastavak duela doneo nam je nešto sporiji ritam, ali čini se kao rezultat odluke trenera Milojevića, koji je i dalje zahtevao visok presing od svojih saigrača, čekajući i najmanju grešku za novi pogodak. Ipak, sve je moglo da ode u drugu stranu u 64. minutu, kada je Demijan le Talek u poslednji čas srušio Srđana Plavšića, a udarac Marka Janka posle centaršuta na drugu stativu otišao paralelno s gol linijom.

Međutim, samo šesdeset sekundi kasnije Marakana je ponovo proključala, a Kanga potvrdio epitet najboljeg igrača meča. Namestio se, pomerio loptu na desnu nogu na dvadesetpet metara od gola i divnim udarcem unutrašnjim delom kopačke, od prečku, zatresao mrežu.

Ni tada vicešampion Srbije nije stajao, nastavio je da pritiska ekipu Andree Stramačonija, koja nije mogla da poveže dva pasa, dok najveća žal ostaje za šansom debitanta Nemanje Radonjića.

Nekadašnji vunderkid Partizana baš nije imao sreće da golom obeleži debi za voljeni klub. Fenomenalno je prevario i potom pretrčao rivala, da bi zatim pametno iz 'mrtvog ugla' gađao kroz noge protivničkog golmana, ali se lopta posle 'hoda' po liniji odbila od stative nazad u peterac.

Pritiskala je Zvezda i u preostalih petnaestak minuta, Sparta je u međuvremenu sporadično pretila, ali su ili veoma dobra zadnja linija ili sigurni Milan Borjan, takođe debitant, u svakom navratu pravovremeno reagovali.

Crvenu zvezda pre puta u Češku očekuje meč drugog kola Superlige Srbije, u nedelju od 19 časova na Banjici protiv Rada.
StarSport
KRAJ – Crvena zvezda pružila je najbolju partiju od starta sezone onda kada je to bilo najpotrebnije i ima sjajan rezultat, ali ne i odlučujuć, pred revanš u pravu, dok ipak ostaje velika žal za fenomenalnom šansom Radonjića.

90' – Ono što, pored samog rezultata, može najviše da raduje sve u crveno-belom jeste intenzitet i želja s kojom su njihovi ljubimci igrali, pa su tako sve do poslednjeg sudijinog zvižduka pritiskali rivala, nedozvoljavajući mu ni da priđe sopstvenom kaznenom prostoru, a pitanje je kako bi se meč završio da je Kanga video zahuhtalog Radonjića na levom krilu

87' – IZMENA – U samom finišu, Milojević je odlučio da na teren pošalje Aleksandra Pešića, što je bila prilika da Ričmond Boaći bude ispraćen ovacijama

85' – U kreiranju napada su i dalje prednjačili Donald, Kanga i Radonjić, ali nije bilo dovoljno koncentracije da se još jednom direktno ugrozi gol Dubravke.

80' – Ništa se nije promenilo ni po ulasku u poslednjih desetak minuta meča, iako je ekipa iz Praga i dalje pokušavala nešto da promeni, Zvezda je svaki put imala spreman odgovor, a sigurnim istrčavanjima istakao se i golman Borjan. 75' – U međuvremenu je Nemanju Milića, zbog lakše povrede, zamenio Marko Gobeljić, dok je italijanski strateg iskoristio i treće pravo da promeni igrača uvođenjem Ben Haima.

73' – Osetili su crveno-beli da protivnik 'jedva diše', da ponovo ne može da pronađe bilo šta u svojoj igri, a samo ih je neverovatna sreća spasla od primanja i trećeg pogotka.

Tačno toliko da spreči Nemanju Radonjića da na savršen način debituje u dresu voljenog kluba. Bivši vunderkid Partizana prevario je i potom pretrčao rivala, pre nego što je gađao kroz noge Dubravki, ali se lopta od stative odbila nazad u peterac.

65' – Samo minut kasnije, već u sledećem napadu Gelor Kanga naterao je Marakanu da ponovo proključa!

Gabonac, koji igra sve bolje kako sezona odmiče, se namestio na dvadesetpet metetara od gola i predivnim udarcem unutrašnjim delom kopačke, od prečku, duplirao prednost svog tima – 2:0!. 64' – Mogla je greška Demijana le Taleka skupo da košta domaćina, ali je Franzuc u poslednji čas, pošto je loše procenio let lopte. U nastavku akcije bilo je još opasnije, centaršut je otišao do usamljenog Marka Janka, ali je iskusni Austrijanac poslao loptu paralelno sa gol linijom.

61' IZMENA – Posle novih 60 minuta igre u crveno-belom dresu, Rikardinjo je ispraćen zvižducima sa tribina, dok je aplauz dobio debitant Nemanja Radonjić, poslednje pojačanje kluba.

60' – Posle petnaest minuta drugog poluvremena bilo je jasno da se Milojević opredelio za nešto oprezniji pristup, dok smo prvu smisleniju u nastavku videli u režiji gostiju, ali je Borjan bio oprezan i na vreme pokupio oštar centaršut po zemlji, posle pâsa iza leđa odbrane.

54' – Za razliku od starta susreta, Zvezda nije bila toliko konkretna kao na početku, Sparta je delovala angažovanije, dok se sva igra uglavnom odvijala na sredini terena. Međutim, crveno-beli su i dalje visokom postavkom pritiskali srednju i zadnju liniju rivala, čekajući i najmanji kiks.

46' IZMENA – Andrea Stramačoni nikako nije bio zadovoljan izdanjem svojim igrača u prvih 45 minuta, čemu svedoči i dvostruka izmena na startu drugog dela igre – kada je Čivić ušao umesto Vataželua, a Lafata umesto Julisa. POLUVREME – U poslednjih pet minuta prvog dela igre gledali smo nešto konkretniju igru Sparte, iako je Zvezda vrebala kontrom iz gotovo svake situacije. Ipak, promene rezutlata više nije bilo, a odbrana srpskog vicešampiona još jednom je bila na visini zadatka na kombinaciju posle udarca iz ugla.

35' – Zvezda je i dalje diktirala dešavanja na terenu, ali su narednu šansu imali igrači Sparte. Bila je to uigrana akcija kornera, a domaći su imali i sreće jer Fridek nije lepo 'poklopio' loptu sa nekih desetak metara, pa je ona otišla visoko preko prečke.

27' – Tempo meča počeo je da opada, ali je Zvezda to iskoristila da ponovo preuzeme kontrolu, da bi nova velika šansa za domaće došla posle još jednog prekida.

Iz slične pozicije kao kada je stigla do vođstva, Kanga je poslao loptu na drugu stativu, odakle usamljeni Mičel Donald glavom gađa dalji ugao, ali lopta odlazi tik pored stative za uzdah celog stadiona.

20' – Gosti su se probudili tek posle primljenog gola, kada su nekoliko minuta oni bili ti koji su pritiskali i pretili golu rivala. Međutim, osim jednog centaršuta, koji je Milan Borjan uspešno rešio, odnosno šuta sa distance – prave opasnosti nije ni bilo.
StarSport
11' – Hrabrost Vladana Milojevića, ali i posebne vežbe na treninzima, isplatila se već u 13. minutu, kada je Ričmond Boaći iz trećeg pokušaja uspeo u svojoj nameri.

Filip Stojković fauliran je na četrdesetak metara od gola iskoka, da bi Kanga u saradnji sa Boaćijem iskoristio trenutak nepažne odbrane Sparte – gurnuo je loptu u pravo vreme, a bivši centarfor Juventusa još jednom bio brži od Dubravke i plasirao loptu u praznu mrežu – 1:0!

8' – Nastavili su crveno-beli u istom ritmu, gosti nisu uspevali da povežu dva pâsa, a ponovo je bilo opasno posle akcije koju je završavao Boaći. Ovoga puta, dobio je loptu po zemlji sa desnog krila, ispratio je u kazneni i gađao dalji ugao – lopta je prošla golmana, ali je Semih Kaja izbacio u poslednji čas nazad u polje.

4' – Domaćin je krenuo energično od samog starta, zaigrala je Zvezda visok presing i već u četvrtom minutu imala ogromnu šansu za vođstvo.

Mičel Donald poslao je duboku loptu za Ričmonda Boaćija, Ganjanin je uspeo da izbegne ofsajd i da bude brži od Dubravke, ali je otišao previše iskosa, a i nije imao koga da proigra od saigrača ispred praznog gola. U nastavku akcije, Boaći je zatresao mrežu Sparte, na centaršut Gelora Kange, ali se nalazio u ofsajdu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

494 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: