Ajzea Tomas otpustio Slavka Vraneša!

Izvor: B92

Četvrtak, 25.12.2003.

23:07

Default images

Samo dva dana pošto je na funkciji generalnog meandžera Njujork Niksa nasledio Skota Lejdena, Ajzea Tomas otpustio je 39. pika sa poslednjeg drafta, do prošle godine košarkaša podgoričke Budućnosti, Slavka Vraneša. 20-godišnji Vraneš, visok 228 cm, imao je jednogodišnji ugovor za ligaški minimum (366.000 dolara), ali je taj ugovor trebalo da postane garantovan tek 10. januara.

Tomas je posmatrao Vraneša na dva treninga i odlučio da se mladi centar ne uklapa u njegove zamisli.

“Mislim da ovaj tim u ovom trenutku ne može sebi da dozvoli luksuz da ima talenta na duge staze. Nama su potrebni igrači koji mogu da igraju odmah i pomognu ekipi”, rekao je Tomas po pitanju Slavka Vraneša.

Menadžer Slavka Vraneša, Mark Kornštajn, rekao je da je Slavko svakako razočaran, ali da je zahvalan na prilici koja mu je ukazana.

“Na sreću, ima drugih timova koji su zainteresovani za njega”, dodao je Kornštajn.

Pored toga što je otpustio Vraneša, Tomas je aktivirao 9. pika sa poslednjeg drafta, rukija Majkla Svitnija, a na listu povređenih stavio veterana Klarensa Vederspuna. Svitni je kao i 30. pik, Poljak Masiej Lampe, pre desetak dana postao dostupan za trejd, a Tomas, nije tajna, planira da obavi neke razmene. Upravo zato trebalo mu je jedno slobodno mesto na “rosteru”, koje je dobio otpuštanjem Vraneša.

Medjutim, Tomas smatra da su šanse da Niksi dobiju nekog All-Star igrača u razmeni veoma male.

 “Moramo da pronađemo način da dođemo do talenta. Trebaće dosta veštine za tako nešto, jer smo u teškoj situaciji”, zaključio je Tomas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: