Milutinov 2018. u NBA – umesto 4,5 računa na 25M$

Srpski centar Nikola Milutinov ostaće još jednu sezonu u Olimpijakosu, pa se na leto 2018. preseliti u NBA ligu.

Izvor: AK

Ponedeljak, 17.07.2017.

15:05

Milutinov 2018. u NBA – umesto 4,5 računa na 25M$
Foto: Getty images

Pravo na Milutinova imaju San Antonio Sparsi, koji nisu iskoristili opciju da ga ovog leta potpišu na tri godine za 4,5 miliona dolara.

Do sledećeg leta će proći obaveza prema kojoj Srbin mora da potpiše ruki ugovor, pa bi 2018. Milutinov mogao da dobije ugovor sličan kao što je Bogdan Bogdanović potpisao nedavno sa Sakramento Kingsima (27 miliona $ na tri godine).

Sparsi sledećeg leta moći da se reše ogromnog ugovora Lamarkusa Oldridža (22,3 miliona $), te Denija Grina (10) i Rudija Geja (8,8), pa će imati dovoljno prostora da ponude Milutinovu mnogo više novca nego što bi dobio sada.

Odluka o ostanku u Pireju najviše dolazi od Milutinova, koji je prošlu sezonu počeo kao treći centar Olimpijakosa, iza Patrika Janga i Kema Birča, a završio je kao prvi.

Trener Janis Sferopulos je uočio njegov ogroman napredak pa će mu u predstojećoj sezoni dati glavnu ulogu u reketu svog tima. Sada su mu konkurencija Džamel Meklin i Jorgos Bogris.

Dodatna sezona u Evropi će samo još više pomoći 22-godišnjem Milutinovu da što spremniji ode u NBA gde će imati žestoku konkurenciju pod koševima.

Milutinov ovog leta nije igrao za Sparse na Letnjoj ligi kao pre godinu dana, odmarao je na Sejšelima, pa će spreman dočekati pripreme reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo koje počinje 31. avgusta u Turskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: