Fetel: Izvinjavam se, preterao sam

Sebastijan Fetel javno se izvinio zbog incidenta na Velikoj nagradi Bakua pretprošlog vikenda.

Izvor: AK

Utorak, 04.07.2017.

12:02

Fetel: Izvinjavam se, preterao sam
Foto: Getty images

Nemac je u naletu besa namerno udario svojim Ferarijem u Mercedes Luisa Hamiltona, nakon što se prethodno zakucao u Britanca koji je naglo zakočio na izlasku iz jedne krivine.

"Iznenadio me Luis i zakucao sam se u njega. S kasnim uviđanjem verujem da nije imao lošu nameru. U žaru borbe sam preterano reagovao, zbog toga se izvinjavam direktno Luisu, ali i svima koji su gledali trku. Znam da to nije dobar primer ponašanja. Nisam želeo da dovedem Luisa u opasnost, ali razumem koliko je situacija bila opasna", rekao je Fetel.

Fetel je vodeći u generalnom plasmanu F1 ove sezone sa 153 boda (tri pobede) u prvih osam trka, 14 ispred Hamiltona.

"Izvinjavam se i FIA. Prihvatam odluku iz Pariza kao i kaznu koju sam dobio u Bakuu. Volim ovaj sport, odlučan sam da ga predstavljam na najbolji mogući način budućim generacijama", zaključio je Nemac.

Naredna trka F1 na programu je 9. jula u Špilbergu za Veliku nagradu Austrije na "Red Bul Ringu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: