Džon Teri zvanično u Aston Vili

Dugogodišnji kapiten Čelsija Džon Teri zvanično je postao novi igrač engleskog drugoligaša Aston Vile.

Izvor: AK

Ponedeljak, 03.07.2017.

11:25

Džon Teri zvanično u Aston Vili
Foto: Getty images

To je potvrdio predsednik kluba doktor Toni Sja koji je najavio uskoro i zvanično saopštenje kluba iz Birmingema.

Teri je napustio na kraju protekle sezone Čelsi posle 22 godine na Stamford Bridžu gde je osvojio 16 trofeja i postigao 66 golova na 713 utakmica.

Sa "plavcima" je osvojio četiri Premijer lige i postao prvi kapiten koji je podigao trofej šampiona Evrope, a u uzastopnim sezonama je osvajao Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Dosta se spekulisalo gde će nastaviti karijeru, nije želeo da napusti Englesku, ali ni da igra protiv Čelsija, pa je zbog toga umesto Premijer lige odlučio da nastupi u Čempionšipu.

Engleski mediji najavljuju da će potpisati ugovor na jednu sezonu za oko tri miliona funti, uz bonus od četiri miliona (4,5 miliona evra) ako se Vila plasira u PL.

Nema sumnje da će biti od velike pomoći za Aston Vilu u borbi za povratak u elitu. S druge strane, prešao je u trofejniji klub, jer Vila (7) ima jednu titulu šampiona Engleske više od Čelsija (6).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: