Tehnologija kroji rezultate, Čile pobedio Kamerun

Fudbaleri Čilea savladali su selekciju Kameruna rezultatom 2:0 u prvom meču grupe B Kupa Konfederacija.

Izvor: B92

Nedelja, 18.06.2017.

21:52

Tehnologija kroji rezultate, Čile pobedio Kamerun
EPA/SERGEI ILNITSKY

Čile je u Moskvi pobedio Kamerunce golovima Artura Vidala i Eduarda Vargasa, ali je otpor Kamerunaca slomio tek u finišu meča.

Prethodno je ekipa Huana Antonija Picija došla do vođstva u finišu prvog poluvremena baš preko Vargasa, ali je taj pogodak poništio sudija Damir Skomina nakon pregledavanja video snimka.

Centarfor Tigresa tada je pobegao odbrani protivničke ekipe, dobio idealnu loptu od Vidala i prevario golmana Ondou, ali mu je Slovenac poništio pogodak na asistenciju kolega iz Srbije – Milorada Mažića i Milovana Ristića.
EPA/SERGEI CHIRIKOV
Do tog trenutka Čile je bio mnogo bolji rival, Vargas je propustio nekoliko dobrih prilika, Fuensalida je takođe bio blizu gola, ali se na odmor otišlo bez golova.

Nastavio je šampion Južne Amerike da napada i u nastavku, Kamerunci su se dobro branili, a kada se činilo da mogu da odole, na scenu je stupio Vidal.

Vezista minhenskog Bajerna krunisao je akciju i odličan centaršut Aleksisa Sančesa sa levog boka – odlično je skočio i sa peterca glavom smestio loptu u mrežu.

Vargas je konačno našao put do mreže u prvom minutu nadoknade vremena i postavio konačan rezultat, ali ni taj pogodak nije mogao da prođe bez kontrole. Skomina je čekao potvrdu iz sobe za pregledavanje video snimka, saznao je da je Aleksis Sančes koji je povukao napad izbegao ofsajd i Čile je slavio sa 2:0.

Druga utakmica Grupe B između Nemačke i Australije na programu je u ponedeljak od 18.00 u Sočiju, dok je u grupi A Rusija savladala Novi Zeland, a Portugal i Meksiko podelili bodove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: