Lebron: Jedino nisam ćelav kao Džordan

Lebron Džejms pretekao je prethodne noći Majkla Džordana po broju poena u mečevima plej-ofa, a posebno zanimljivo bilo je na konfrenciji za štampu.

Izvor:

Petak, 26.05.2017.

09:47

Lebron: Jedino nisam ćelav kao Džordan
Getty images

"Radio sam gotovo iste stvari kao Džordan kada sam bio klinac. Šutirao sam iz fejdaveja i pre nego što je trebalo, nosio sam steznik na nozi, koji sam savijao da bi se video crveni deo... Nosio sam crno-crvene patike sa belim čarapama, uz kratki šorc kako bi mi se, poput njega, video steznik... Jedino nisam oćelavio, ali sam blizu", rekao je Džejms posle meča.

'Kralj' je sada prvi po broju poena u doigravanjima sa 5.995, Džordan ima 5.989, a slede Karim Abdul-Džabar sa 5.762 poena, pa Kobi Brajant sa 5.640, dok prvih pet kompletira Šekil O'Nil sa 5.250.

"Rekao sam vam više puta, svaki put kada me povezujete sa bilo kim od velikana, a pogotovo sa najvećim, to je čast za mene. To je moj omaž igri", dodao je Bron. Klivlend Kavalirsi plasirali su se u svoje treće uzastopno finale, gde će po takođe treći put igrati sa Golden Stejt Voriorsima, pošto su u petom meču finala Istoka lako porazili Boston Seltikse u Masačusetsu.

"Nosio sam broj na dresu zbog Majkla, mislim da sam se zaljubiou košarku zbog Majkla, samo zbog onoga što je on uradio. Kada gledaš Majkla Džordana to je skoro kao da gledaš boga. Zbog toga nisam ni pomislio da bih mogao da budem kao Majkl", rekao je Džejms

Lebron će igrati, kao i Džejms Džouns, svoje sedmo uzastopno finale, a ukupno osmo u karijeri, odnosno boriće se za četvrti prsten i četvrtu MVP nagradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: